Gourmet doživljaj s potpisom Fabricija Vežnavera, chefa godine 2021. Gault&Millau Croatia, na Sarajevo Film Festivalu

Gourmet doživljaj s potpisom Fabricija Vežnavera, chefa godine 2021. Gault&Millau Croatia, na Sarajevo Film Festivalu

Chef godine 2021. po izboru Gault&Millau Croatia Fabricio Vežnaver impresionirao je uzvanike gala večerom na Sarajevo Film Festivalu u hotelu “Holiday”poznatim autorskim jelima nadahnutim Istrom. Fabricio Vežnaver početkom lipnja ponio je titulu chefa godine 2021. na svečanom predstavljanju četvrtog izdanja gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia koji se održao na terasi Olendar Hotela Esplanada Zagreb.

Za osamdesetak uzvanika ekskluzivne večere Sarajevo Film Festivala pripremio je neka od svojih najboljih ribljih jela: Morski biser” i Morsku pjenu” od jakobovih kapica, odnosno filea romba, dok je u jelu Istra i Visoko se vole” spojio biftek lokalnih proizvođača mesa s crnim tartufom. Gosti su se zasladili Slatkim snovima” desertom od bijele čokolade s pistacijama i borovnicama s potpisom Ljiljane Vežnaver.

Oduševljenje večerom ne čudi jer su vlasnici višestruko nagrađivanog istarskog restorana „Pergola“ iz Zambratije pokraj Savudrije koji je dobitnik četiri Gault&Millau Croatia toke. „Pergola“ je u uskom krugu vrhunskih hrvatskih restorana čija se reputacija proširila i izvan granica te je postala gourmet odredište za strane i domaće ljubitelje visoke gastronomije.

Gourmet doživljaj na dodjeli nagrada Srce Sarajeva za najbolje TV serije upotpunila supremium vina vinarije Buntić iz Međugorja.

Najboljom dramskom serijom proglašena je “Porodica”, najbolja komedija je “Dnevnik velikog Perice”,  najbolji kreator je Bojan Vuletić (Porodica),  Srce Sarajeva za Zvijezdu u usponu osvojila  je Ivana Zečević (Grupa),  dok je  u glumačkim kategorijama trijumfirao bračni par Jasna Đuričić (Grupa) i Boris Isaković (Porodica).

Ovo je već druga godina da dobitnici naslova chef godine Gault&Millau Croatia gostuju na ovom prestižnom festivalu, što je odličan dokaz da se umjetnost i gastronomija izvrsno slažu