Slavonija i Podravina wine not!?

Vrhunska vina butik vinarija, ladanjska vinska večer, vinska biciklijada, poezija i vino, piknik na planini… – rujan u Slavoniji i Podravini bit će u znaku vina

Zbog čega ne biste već danas upisali u kalendar datume ekskluzivnih vinskih događanja i doživjeli Virovitičko-podravsku županiju kroz spoj prirode, kulture i gastronomskih senzacija? U vinariji Vineda u Vukosavljevici predstavljen je iznimno zanimljiv program novog vinskog festivala Slavonija i Podravina wine not?! koji će se na pet atraktivnih lokacija održavati od 4. do 25. rujna.

„Krećemo od Wine&Cake ladanjske večeri u Dvorcu Janković u Suhopolju gdje će posjetitelji moći uživati u savršenom spoju kolača nagrađivane slastičarke Sandre Jadek i odličnih desertnih vina. Slijede vinska biciklijada Virovitičkim vidicima uz degustaciju vina lokalnih virovitičkih vinarija, potom Poezija i vino u rodnoj kući Petra Preradovića u Grabrovnici, Vinski piknik na planini, u Park šumi Jankovac i vinski maraton Wine&Run u Orahovici. Ovom se manifestacijom želimo predstaviti kao butik vinska destinacija i otkriti što sve nudimo pravim znalcima i ljubiteljima vina“, rekla je Martina Jakelić, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije koja je u suradnji s lokalnim Turističkim zajednicama Virovitice, Orahovice, Pitomače i Čačinaca organizator festivala.

Od Plemićke i Zelene rute s obnovljenim dvorcima i kurijama i jedinstvenom prirodom do tradicionalno poznate gastronomije i sjajnih domaćinima – Podravina i Slavonija wine not!? savršena je pozivnica za otkrivanje ovog neočekivano lijepog kraja.

„Poznati smo po obnavljanju kulturne i povijesne baštine, a cilj nam je pozicionirati se na eno-gastro karti Hrvatske. Ovo je prva vinska manifestacija ekskluzivnog tipa u našoj županiji, program je iznimno bogat i zanimljiv i vjerujemo kako će odaziv biti više nego odličan. Pozdravljamo suradnju naših turističkih zajednica s vinarima koji su zajedno napravili sjajan posao“, istaknuo je Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije.

Vrsna enologinja i vinarka Ivana Nemet ambasadorica je i voditeljica svih pet degustacija. Požurite rezervirati vaše ulaznice  jer je broj posjetitelja ograničen.Možete birati između posjeta pojedinačnim eventima ili još bolje kupiti ulaznicu za svih pet događanja.

„Cijena ulaznice po eventu je 70 kuna, uistinu simbolično s obzirom na ono što se svakom posjetitelju nudi, a ukoliko se odlučite za cijeli paket dobit ćete deset posto popusta. Nemojte dugo razmišljati, jer već smo krenuli s prvim rezervacijama“, rekao je Davor Deskar iz turističke agencije Draft, partnera Slavonija i Podravina wine not!?festivala.

Više na: https://www.facebook.com/turistickazajednicaVPZ

 

Foto Matija Turkalj