Opatija u srpnju ostvarila izvrsne turističke rezultate

 

Uz porast broja noćenja od 42 posto u odnosu na prošlogodišnji srpanj i ostvarenje 83 posto rezultata iz istog mjeseca rekordne 2019. godine, vesele i odlične najave za kolovoz i rujan.

 

 Opatija – Izvrsne turističke rezultate ostvarila je Opatija u srpnju. Ukupno 210.438 noćenja zabilježenih na području čitave Opatije znači rast od čak 42 posto u odnosu na srpanj 2020. godine, odnosno ostvarenje od 83 posto istog mjeseca 2019. godine, rekordne za opatijski turizam.

 Uvjerljiva većina, odnosno 92 posto, otpada na strane goste, kojih je 43 posto više nego prije godinu dana. Najbrojniji među njima su Nijemci i  Austrijanci, slijede Mađari, a na četvrtom su mjestu domaći gosti, koji su u odnosu na prošlogodišnji srpanj 28 posto brojniji.

 Prilikom izbora smještaja, gosti su se uglavnom odlučivali za jedan od 31 hotela otvorenog u Opatiji tijekom srpnja, zbog čega su hoteli “u plusu” od 88 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine. Tako je u hotelskom smještaju ostvareno nešto više od polovice ukupnog broja noćenja, u privatnom smještaju 40 posto, u kampu u Ičićima 3 posto, dok na nekomercijalni smještaj otpada 3 posto srpanjskog rezultata.

 Uz broj posjetitelja koji je bio “na tragu” rekordne 2019. godine u srpnju, možemo biti zadovoljni i odličnim bookingom za kolovoz te dobrim najavama za rujan. Jasan trend u srpnju bila je izražena potražnja za objektima visoke kategorije, kod izbora hotela, ali i privatnog smještaja. To se posebno odnosi na vile s bazenima, koje gostima pružaju dodatan osjećaj sigurnosti i izoliranosti, a u kolovozu su praktički svi objekti te vrste već “rasprodani”, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

 

Naglasila je kako je sigurnost jedan od ključnih razloga odabira Opatije kao idealnog ljetnog odredišta, što je posljedica ne samo duge tradicije i međunarodno priznatog statusa poznate destinacije zdravlja, već i činjenice da se velika pažnja posvećuje provođenju epidemioloških mjera.

 Opatija je prepoznata kao poželjna i prije svega sigurna destinacija, a našim posjetiteljima je dostupna usluga PCR i brzog testiranja na tri lokacije, radnim danom i vikendom uključujući i praznike. Zdravlje i sigurnost je najvažniji, ali ne i jedini segment ponude koja Opatiju čini zanimljivom, jer našim gostima pružamo sve ono što im je potrebno za savršen godišnji odmor. Uz opuštanje na plažama i u wellness centrima, mogu uživati u zanimljivim događanjima, vrhunskoj gastronomskoj ponudi, kao i brojnim sadržajima za aktivan odmor i boravak u prirodi. Gosti te mogućnosti i koriste, posebice kada govorimo o gastronomiji, gdje imamo situaciju da je zbog velikog interesa pojedine restorane potrebno rezervirati 4 do 5 dana unaprijed, zaključila je Petričić.