41% građana su spavači, a većina njih ne propušta prvu jutarnju kavu

Za većinu kavoljubaca jutarnja kava predstavlja nezaobilazan ritual bez kojeg ne mogu započeti dan. Da je dobar dio građana Hrvatske tip spavača (41%) koji ne mogu bez prve jutarnje kave, pokazalo je i najnovije istraživanje agencije Hendal i Francka provedeno tijekom svibnja ove godine.

Iako su druženje i navika najvažniji motivi za konzumaciju kave, čak 62% ispitanika pije ju u svrhu razbuđivanja, pri čemu je za 97% njih jako važan miris i okus kave, zatim brza priprema i važnost rituala pripreme, dok 38% priželjkuje da im netko drugi pripremi kavu.

Većina građana kojima je razbuđivanje važan faktor kod ispijanja prve jutarnje kave nikada ju ne propušta (81%), a ako im se to dogodi imaju otežanu koncentraciju (52%), manjak energije (51%), dan im krene naopako (50%), mrgudi su (46%) i ne znaju za sebe (43%).

Oni koji piju kavu zbog razbuđivanja ne preferiraju razgovore s ljudima i ne donose ključne odluke dok se dobro ne razbude, a pomoć kod razbuđivanja u obliku kave više trebaju večernji tipovi, njih čak 66%. Većina kavopija (71%) kojima je kava pomoć kod razbuđivanja nastoje odgoditi važnije radnje za razdoblje nakon prve jutarnje kave. Tako 39% njih navodi da ne izlaze iz kuće dok ne popiju kavu, trećina (33%) navodi da ne mogu ništa raditi dok ne popiju kavu, a 31% ne donosi nikakve važne odluke.

Gotovo svatko ima svoj omiljeni način pripreme najdražeg crnog napitka, a rezultati su pokazali kako se ujutro najčešće primarno pije mljevena kava koju ispitanici sami pripremaju u džezvi kod kuće. Trećina ih to čini prelijevanjem vrućom vodom, a mljevenu kavu konzumira čak 75% građana, dok je za 46% njih ona najčešći izbor.

Upravo je Franck prepoznao brojne potrebe spavača te je razvio Franck Cremu koja nudi jednostavnost brze pripreme i balansiran okus koji su potrošači izvrsno ocijenili na testu proizvoda. Franck Crema se može pripremati na dva načina – klasični podrazumijeva kuhanje u džezvi, a u drugoj varijanti pripreme dovoljno ju je preliti vrućom vodom u šalici što je najbolje rješenje za 77% ispitanika koji su istaknuli kako im je važna brza priprema jutarnje kave.

Uz dvostruki način pripreme, Franck Crema je rješenje za sve kavoljupce, za svaku prigodu i gdje god se nalazili. Njezine kremaste note čokolade i kakaovca, uz bogatu pjenu, bez dodatka instanta, pružaju jedinstven dugotrajni okus koji preferiraju istinski ljubitelji turske kave.