Treće izdanje ‘Goložece di Orsera’

U Vrsaru se održava proljetno izdanje gourmet eventa posvećenog istarskim delicijama i lokalnim namirnicama

 

Vrsar,  25. svibnja 2021.– Hedoniste i gurmane, te ljubitelje autohtonih istarskih delicija i dobre kapljice ovih će dana zasigurno privući proljetno izdanje vrsarske gourmet manifestacije. Naime,od 28. svibnja do 06. lipnja održat će se treće izdanje gourmet eventa Goložece di Orsera  u sklopu kojeg će, u jedanaest vrsarskih restorana, gosti moći uživati u vrhunskim lokalnim specijalitetima pripremljenim posebno za tu prigodu.

Restorani koji sudjeluju u ovom trećem izdanju su:  Bevanda, Casanova, Dvi Palme, Fančita, Goran, Kod Luce, Orlandin, Rotonda, Srdela, Vrsaranka, Villa Vrsar , a posjetitelji će moći birati između ribljeg i mesnog menija po promotivnim cijenama, s naglaskom na sezonske i lokalne proizvode.

Ovog puta na meniju će se naći delicije od hobotnice, orade, brancina, paštete od jadranske ribe, tartar i tagliata od jadranske tune, dok će ljubitelje mesa razveseliti specijaliteti poput carpaccia, svinjske potrbušine, juneće tagliate, rebarca u medu i mnogih drugih. U ponudi će se naći i neizostavna istarska jela poput fuži, maneštre te autohtonih slastica kroštula, kolača od skute i oraha, suhih smokvi sa sirom i teranom i drugih.  Kako uz ukusne zalogaje ide i odlično vino, tako će gosti u sklopu menija po promotivnoj cijeni od 120 kuna imati prilike kušati i najbolja vina istarskih vinara.

U vremenu ograničenih mogućnosti organizacije većih događanja, ovaj event obogatit će ponudu u našoj destinaciji za turiste, ali i za ljubitelje dobre hrane iz okolnih mjesta.

Ova zanimljiva gourmet priča nastala je u organizaciji TZO Vrsar i Udruge ugostitelja Vrsar uz suradnju partnera, turističke kompanije Maistre, a ima za cilj predstaviti vrsarske i istarske specijalitete domaćim i stranim gostima te pružiti dodatan motiv turistima za dolazak. Manifestacija želi potaknuti uključenje što većeg broja kvalitetnih ugostitelja, te potaknuti njihovu orijentiranost lokalnim namirnicama i jelima kako bi se valorizirale autohtone namirnice, a istovremeno očuvalo tradicijsko nasljeđe kroz revalorizaciju istarskih recepta.

Goložece di Orsera, kao i ostali gourmet eventi koji se organiziraju u Vrsaru iz godine u godinu dodatno obogaćuju turističku ponudu, te jačaju poziciju Istre kao vrhunske gourmet destinacije.

 

Web stranica:
https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/golozece-di-orsera/