Maslinovo ulje Vergal osvojio zlatnu medalju na prestižnom natjecanju u New Yorku

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Vergal Frantoio, novigradske hotelijerske kompanije Aminess, po treći puta, proglašeno je jednim od najboljih svjetskih ulja te je osvojilo zlatnu medalju u kategoriji monokultivarnih ulja blage voćnosti na prestižnom natjecanju The New York International Olive Oil Competitionu New Yorku.

Riječ je o najvećem i jednom od najcjenjenijih natjecanja u ocjenjivanju kvalitete maslinovih ulja u svijetu, na kojem je ove godine prezentirano 1171 ulje iz 28 zemalja svijeta, dok njih 105 su hrvatskih proizvođača ulja. Kvalitetu Vergal maslinovog ulja osjenjivao je sudački panel sačinjen od 21 stručnjaka iz 13 zemalja.

„Izuzetno smo ponosni što je naše maslinovo ulje Vergal i ove godine, već treći puta, prepoznato od strane struke te što se nalazi u društvu najboljih svjetskih ulja. Ova prestižna nagrada, kao i mnoge druge koje smo osvojili potvrđuju kvalitetu Vergala i pozicionira ga na sam vrh svjetske klase maslinovih ulja“, izjavio je Alen Fiala, voditelj brenda Vergal u Aminessu.

Maslinovo ulje Vergal dolazi iz vlastite proizvodnje Aminess hotela i kampova koji već više od 15  godina ulažu u kvalitetno uzgajanje sortnih ulja Frantoio, Leccino, Pendolino i Istarska bjelica te proizvodi ulja Frantoio, Leccino i Vergal Blend. Maslinici se nalaze u neposrednoj blizini mora, što maksimalno pogoduje plodu masline i kvaliteti ulja. Godišnje se ubere i preradi 50 tona plodova masline te se proizvede oko 5.000 litara ulja.

 

Maslinovom ulju Vergal u lipnju 2020. godine redizajnirana je etiketa i ambalaža za što je osvojilo dvije prestižne nagrade na Le forme dell’ olio natjecanju u Milanu – zlatnu medalju za liniju proizvoda Frantoio, Leccino i Vergal Blend te srebrnu medalju za bocu s kutijom. Nagrada za dizajn nadovezuje se na cijeli niz međunarodnih nagrada i priznanja. Posebno se ističu zlatne medalje za Vergal Frantoio kao jedno od najboljih svjetskih ulja u 2018. i 2019. godini, osvojena na prestižnom natjecanju u ocjenjivanju kvalitete ulja The New York International Olive Oil Competitionu New Yorku, kao i nagrade u sklopu Međunarodnog natjecanja svjetskih jestivih uljakoju dodjeljuje L’Agence pour la Valorisation des Produits Agricoles(AVPA) održanog u Parizu 2020. godine. Kontinuiranu kvalitetu proizvoda potvrđuje i činjenica da je renomirani svjetski vodič najkvalitetnijih maslinovih ulja Flos Olei, prošle godine Vergal uvrstio na svoju listu po sedmi put.