Četvrtina jelovnika Subwaya je vegetarijanska, a platforma Sub Snack također nudi veliki izbor  

 Brend Subway uvijek je nastojao imati raznoliki jelovnik. Jelovnik brenda uključuje brojna jela, uvijek nastojeći zadovoljiti razne ukuse, bilo da gosti vole meso ili ne. Sada je usmjeren na veličine porcija i proširenje ponude laganih obroka. Brend privlači pažnju širokom ponudom veganskih i vegetarijanskih proizvoda uz novu i primamljivu ponudu slatkih veganskih jela.

 

Sub snacks rješenje je za manje apetite i budžete

 

Do nedavno jelovnik Subwaya nije imao veliku ponudu za manji apetit kao drugi lanci. Brend to nastoji promijeniti tako da svakih nekoliko mjeseci predstavi novi proizvod na jelovniku laganih jela. U listopadu 2020. brend je predstavio hrskave pečene krumpire koje gosti mogu upotpuniti s jednim od deset različitih umaka. Ovo proljeće Subway  je predstavio nove prroizvode pod nazivom Toasties – manje tostirane sendviče na ukusnom Subwayevom kruhu. Ponudu laganih obroka upotpunile su dvije različite quesadille i tri Easy Subsa. Da bismo održali obećanje o raznolikosti jelovnika, također nudimo sve lagane obroke u vegetarijanskoj verziji.

 

Povrće dolazi sa slatkom nagradom

 

Subway je američka franšiza koja je poznata po svojim sub sendvičima pripremljenim pred gostom, što omogućava da ih pripreme točko kako gost želi. Gost može odabrati koju vrstu kruha, proteina, sira i povrća želi. Mogu odabrati koju vrstu umaka žele staviti na sendvič i čime ga žele posipati na kraju. Brend se oslanja na ljude koju znaju što žele, a onima koji ne znaju nastoje ponuditi postupak odabira uz davanje prijedloga.  Zbog toga je jelovnik vrlo raznolik i nudi veliki izbor. Nastoji zadovoljiti sve ukuse i prehrambene sklonosti. Subway nudi 10 mesnih proteina, uključujući i ribu, a već desetljećima nudi veganske proteine, mnogo ranije nego drugi globalni lanci. U Subwayu pratimo veganski trend koji ide pod ruku s nastojanjima da učinimo dobro za naš planer. No ne radi se samo o trendu, nego vegansku hranu nudimo ako bi zadovoljili ukus svih gostiju.

Kad stvaramo nove proizvode, uvijek mislimo na vegetarijance i vegane. U svakoj kategoriji jelovnika imamo vegetarijansku zvjezdicu. Bilo da gledamo XL wrapove, premium dvostruke proteinske wrapove za koje je idealna Spicy Veggie Queen ili na lagane obroke koji su rješenje za manje apetite. Naši gosti uvijek mogu birati, bilo da vole meso ili su vegani“, kaže Irena Schlosserová, glasnogovornica brenda za središnju i istočnu Europu, a koja je i sama vegetarijanac.

 

Gotovo četvrtina hrane u Subwayu je sada vegetarijanska, od čega je 13 posto vegansko. Vegetarijanski jelovnik Subwaya dosegao je vrhunac 2019. kada je udio vegetarijanskih jela bio preko 30 posto. Glavni razlog pada je očit – pandemija Covid-19.

U kolovozu 2019. predstavili smo preko 20 novih sastojaka od kojih smo napravili mnoge nove sendviče, uključujući nekoliko veganskih i vegetarijanskih. Tim proizvodima željeli smo dati dovoljno vremena da steknu popularnost i za nekoliko mjeseci procijeniti prodaju kako bismo saznali koji se najbolje prodaju. No, očekivali smo određenu prodaju, a kad smo morali prestati prodavati, morali smo odustati od određenih sastojaka kako franšiza ne bi imala nepotrebne gubitke”, objasnila je Schlosserová kad je objašnjavala smanjenje broja opcija u jelovniku.

Bez obzira na to, brend još uvijek nudi veliki broj vegetarijanskih jela, a gostima omogućava izbor između velikog broja opcija koristeći svoj jedinstveni koncept naručivanja. Čak se i naizgled običan sendvič Veggie Delite koji je preuzet iz Amerike, a koji sadrži povrće i sir (opcija) , može podići na višu razinu zahvaljujući izboru 11 vrsta povrća i 10 različitih umaka. A toje samo običan veganski sendvič.

 

Od ovog svibnja vegane u Subwayu očekuje novo iskušenje. Sada nudimo veganski keks s komadićima čokolade koji se topi u ustima. Može se reći da Subway sada nudi potpuni veganski jelovnik.

 

A inovacija se nastavlja. Brend testira druge veganske proteine iz Češke i Nizozemske i nada se tijekom godine uključiti druge inovacije u svoj jelovnik Moguće je da će postotak vegetarijanske hrane na jelovniku ponovno premašiti jednu trećinu.