SVIBANJ PRIVLAČI REKREATIVCE I LJUBITELJE GASTRONOMIJE NA RIVIJERU CRIKVENICA

Proljeće je ove godine na Rivijeru Crikvenica, osim lijepog vremena, mogućnosti za uživanje na otvorenom i buđenja svih osjetila donijelo i velik broj zanimljivih događanja.

Tijekom cijelog svibnja kroz program Proljeće u Crikvenici koji je osmislila TZG Crikvenice, može se uživati u zanimljivoj ponudi gastronomskih, rekreativnih i zdravstvenih sadržaja.

Sunčani vikend iza nas privukao je na Rivijeru Crikvenica velik broj šetača, ali i rekreativnih entuzijasta i zaljubljenika u gastronomske poslastice. Tako je ove subote i nedjelje bio velik odaziv na organizirane rekreativne programe – biciklijadu (Photo Bike Tour), nordijsko hodanje Ljubavnom cesticom i vježbe na otvorenom.

I svibanjski vikendi ispred nas rezervirani su za organizirane nenaplatne rekreativne aktivnosti pod vodstvom iskusnih trenera, kao što su: grupni fitness trening,  joga, vođene vožnje biciklima (mogući i e-bicikli), biciklijade, interpretacijske šetnje, vožnja supom ili kajakom i sl. Sve će se aktivnosti provoditi na otvorenom, ovisno o aktualnim epidemiološkim uvjetima i mjerama, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta bit će otkazane. Detaljan popis aktivnosti po terminima i lokacijama možete pronaći na www.rivieracrikvenica.com ili na Facebook stranici Crikvenica-Croatia. Za sudjelovanje je najbitnija dobra volja i želja za druženjem i uživanjem u prirodnim ljepotama Crikvenice, Dramlja, Jadranova, Selca i zelenog zaleđa Vinodola te obavezna prijava na e-mail:  prijava@tzg-crikvenice.hr ili osobno u Turističko-informativnom centru Crikvenica (Trg Stjepana Radića 1c).

Osim rekreacije, u svibnju vas na Rivijeri Crikvenica očekuje zanimljiva ponuda gastronomskih delicija u odabranim restoranima.

Ugostiteljski objekti (Hotel Esplanade, Gušti, Karoca, Maslina i Pandora u Crikvenici te Ulika u Selcu) i dalje se brinu da se okrijepite i opustite u ugodnom okruženju, a pripremili su proljetne jelovnike u tri slijeda za 100 kn po osobi. Tema su, naravno, proljetne namirnice,  a kušati možete jela poput Ceviche od jadranskog škampa i kozica, Carpaccio od jadranske tune s kremom od šparoga, Medaljoni od grdobine na gregadu, Rolani file orade u umaku od začinskog bilja i domaćih šparoga, Pileća rolada panirana u sezamu, punjena divljim šparogama i mozzarellom, Panna cotta s coulisom od jagoda ili neizostavna crikvenička slastica – Frankopan torta. Svakako redovito pratite i Facebook stranicu Crikvenica – Croatiajer su u pripremi neka slatka iznenađenja.

Provjerite zašto su zalasci sunca na crikveničkoj rivijeri tako očaravajući (kažu i da traju duuugo, taman za fotografiranje na svim vama omiljenim lokacijama). Uvjerite se i u to da su klima i mikroklima tako povoljne da gotovo uvijek možete uživati u sportsko-rekreativnim aktivnostima, šetnji s vašima najmilijima ili pak igri na plaži s kućnim ljubimcima.

Priroda, zdravlje, ukusna hrana i društvo na čistom zraku – može li bolje? Budite i vi među ljubiteljima prirode, koji će uz stručno vodstvo proširiti svoje vidike, upoznati nove atraktivne krajolike te ostati u formi i nagradite svoje nepce proljetnim jelima!