4 kvarnerska otoka očarala njemački producentski tim!

U cilju što bolje pripreme za nadolazeću glavnu turističku sezonu, kvarnerski otoci Krk, Cres, Lošinj i Rab povezali su se u zajedničku promociju snimanjem tv reportaže Kvarner Inseln u ukupnom trajanju od 22 minute.

Reportaža se snimala od 28. travnja 2021. do 6. svibnja 2021. godine., a prikazivat će se sredinom lipnja 2021. godine i to kroz minimalno 30 emitiranja putem mnogobrojnih kanala i tv postaja postižući višemilijunsku gledanost za njemačko govorno područje, a rezultat je suradnje s Blue Planet Berlin u koprodukciji s Pointers Travel iz Hrvatske.

Svaki će otok kroz petominutnu prezentaciju predstaviti svoju turističku ponudu i sve benefite destinacije tako glavni glumac, Oliver Hörner, vodi emisiju o destinaciji i njenim posebnostima, od kulture, prirode, aktivnosti, kulinarstva, i drugo.

Snimanje je započelo na otoku Krku gdje  su imali prilike posjetiti turistička mjesta, kao i znamenita  kulturna središta   Jurandvor (Bašćanska ploča ) i  Košljun, degustirati vrbničko vino,  otočne specijalitete, isprobati ljekovito blato u uvali Soline, posjetiti spilju Biserujku, te   šetnjom po otočnim  pješačkim stazama i vožnjom e biciklima  uživati u prekrasnim krčkim  vidicima

Na Cresu su obišli plažu Sveti Ivan u mjestu Lubenice koja je proglašena jednom od najljepših plaža na svijetu, Vransko jezero, eko centar Beli – oporavilište za bjeloglave supove  te su kušali poznatu cresku janjetinu. Nisu zaobišli ni grad Cres, a ni mjestašce Valun, gdje su uživali u ribljim specijalitetima.

Prilog o Lošinju, otoku vitalnosti, kreće snimanjem prelaska mosta koji spaja otoke Cres i Lošinj, a nastavlja se kroz prikaz panoramskog pogleda s planine Osoršćice s koje se vide ostala manja mjesta na otoku te kvarnerski otoci. Od ostalih atrakcija i lokaliteta istaknuti su Muzej Apoksiomena, tematski vidikovac Providenca, Miomirisni otočni vrt te Lošinjski loger Nerezinac kojim je tv ekipa isplovila uz zalazak sunca. U Velom Lošinju su išli u potragu za dupinima/Dolphin Watching Tour te kušali riblje delicije netom ulovljene iz mora.

S Lošinja brodom odlaze do Raba gdje snimaju prepoznatljivu vizuru gradske jezgre, koju čine četiri zvonika, s kojima Rab nalikuje jedrenjaku s četiri jarbola. Obilaze poznate rapske pješčane plaže, rapske samostreličare i kušaju poznati kvarnerski škamp te hobotnicu ispod peke, ali i jedinstvenu Rabsku tortu, u čijem pripremanju su čak i sudjelovali.

Ovo je prvi put da sam posjetio Kvarnerski zaljev i moram reći da sam vrlo impresioniran ljepotom otoka. Bez obzira na to je li riječ o Lošinju, Rabu, Krku ili Cresu, sva četiri otoka su me potpuno oduševila svojim prekrasnim krajolicima i obalom. Kao i uvijek u Hrvatskoj, ovdje sam sreo srdačne ljude koji su me zaista oduševili. U svakom ću slučaju doći ponovno! – izjavio je poznati glumac, Oliver Hörner.

Njemačko emitivno tržište je izuzetno važno za Kvarnerske otoke – s udjelima od 21 do 36 % prvi su gosti na otocima s više od  625.000 dolazaka i 3.252.000 ostvarenih noćenja.

Gosti iz Njemačke najčešće borave u kampovima i obiteljskom smještaju, dobro su upoznati s našom ponudom i redovito nam se vraćaju. Veliki su ljubitelji aktivnosti na otvorenom, kulture i gastronomije što smo kroz ovu turističku reportažu o Kvarnerskim otocima uspjeli prikazati, veselimo se da ih i ove godine ugostimo u što većem broju , poručili su direktori Turističkih zajednica Krka, Raba, Cresa i Lošinja.