DOBRE BAKTERIJE – NAJBOLJI POČETAK ZA MAMU I DIJETE

 

Trudnoća je posebno iskustvo u životu svake žene. Unatoč različitim iskustvima, svima je zajedničko iščekivanje novog života koje će preokrenuti Vaš svijet na bolje. Na tom putu, najvažnije je da majka I dijete imaju najbolji mogući start i svu podršku koju mogu dobiti.

 

Moderan život, izazovan je sam po sebi, pogotovo kad pokušavate uskladiti roditeljsvo s poslovnim, ali i drugim aspektima života. Kad se pripremamo za dolazak novog člana obitelji, nismo svjesni kolika će to biti promjena, ali s dostupnim informacijama novi roditelji mogu osvijestiti važnost dobrog početka za mamu i bebu.

 Uza sve druge životne izazove, posebnu zabrinutost kod novih roditelja mogu stvoriti zdravstvene tegobe koje su danas u porastu. Prema trenutnim procjenama, 20%-30% djece u industrijaliziranim zapadnim zemljama pati od astme, kroničnog rinitisa i alergija. Alergijska oboljenja se prvo manifestiraju u obliku atopijskog dermatitisa koji se pojavljuje kod beba i male djece pa iako ekcemi naizgled mogu nestati s vremenom, istovremeno dolazi do pojave bolesti poput astme ili peludne groznice, koje narušavaju kvalitetu života vašeg djeteta.

Najnovije znanstvene studije pokazuju važnost crijeva i crijevnih bakterija za razvoj uravnoteženog imunosnog sustava djece. U djece oboljele od alergija ustanovljene su znatne razlike u crijevnoj flori u odnosu na zdravu djecu: u stolici djece koja pate od alergija pronađeno je znatno manje bifidobakterija te višak bakterija iz roda klostridije.

Znanstvena istraživanja nam povrđuju da je, upravo zbog toga, potrebno koristiti probiotičke bakterije od samog početka te unijeti dobre bakterije u crijevnu floru djeteta  kako bi mu olakšali i omogućili jači imunitet za borbu s alergenima.

 Ukoliko u obitelji postoje slučajevi neurodermatitisa, alergije ili astme, postoji velika vjerojatnost da i dijete razvije istu bolest, a ako su te bolesti prisutne u obiteljima oba roditelja, rizik obolijevanja za dijete je 60%-80%. Znanstvena studija PANDA (Probiotics AND Allergy) provedena u dječjoj bolnici Wilhelmina u Nizozemskoj, uključivala je 156 beba “visokog rizika”, tj. s obiteljskom predispozicijom na alergije. Trudnicama je, u posljednja 2 mjeseca trudnoće, te bebama od prvog dana života do navršene 1 godine, svakodnevno davan probiotički pripravak OMNi-BiOTiC® PANDA.

 Upravo je studija PANDA (Probiotics AND Allergy) pokazala da višesojni sinbiotik OMNi-BiOTiC® PANDA može pozitivno utjecati na neuravnoteženi imunosni sustav djece i smanjiti pojavu atopijskog dermatitisa i alergija.

Druga studija, provedena na Odjelu za ginekologiju i opstetriciju u LKH Feldbach, pokazala je da primjena sinbiotika OMNi-BiOTiC® PANDA od 8. mjeseca trudnoće i tijekom prvih mjeseci života kod novorođenčeta smanjuje učestalost kolika u prva 3 mjesecadjetetovog života. Kod akutnih kolika pokazalo se da uzimanje ovog sinbiotika vodi do poboljšanja simptoma unutar 5 dana kod 43,9% novorođenčadi, a unutar 3 tjedna kod 82,5% novorođenčadi.

 U slučajevima obiteljske predispozicije za razvoj neurodermatitisa, alergijskih bolesti ili astme, primjenom sinbiotika OMNi BiOTiC® PANDA trebalo bi se početi već tijekom trudnoće, a najkasnije u 32. tjednu trudnoće.

OMNi BiOTiC® PANDA prikladan je za sve trudnice i sve bebe od prvog dana rođenja, posebno one rođene na carski rez, s obzirom da uravnotežuje dječju crijevnu floru koju djeca inače dobiju od majke prilikom prirodnog poroda, prolaskom kroz porođajni kanal. Kako znamo da se u crijevima nalazi 80% imuniteta, primjena sinbiotika može Vama i Vašoj bebi donijeti najbolji mogući početak te olakšati ionako izazovno razdoblje.

 

Više o proizvodu: https://www.omni-biotic.com/hr/proizvodi/omni-biotic-panda/

 Više o ostalim proizvodima Instituta AllergoSan možete pronaći na www.omni-biotic.hr, a proizvode možete nabaviti u svim bolje opremljenim ljekarnama te odabranim DM prodavaonicama.

Plišanu pandu s fotografije, punjenu prosom i lavandom za ublažavanje grčeva kod beba, možete nabaviti na: https://warmies.hr/.