Sva lica bijelog tartufa u istarskom San Roccu

Jesen je savršeno doba za gurmane jer na čaroban način spaja najbolje od mora, polja, šuma i vinograda… Jesen je savršeno doba za putovanja i zato vas vodimo na destinaciju koja pruža priliku za nezaboravnim doživljajem. Vodimo vas daleko od gužve, na sjeverozapadni dio istarskog poluotoka, u Brtoniglu koja nudi drugačiji odmor.

Ovdje se vrijeme ne mjeri satima već doživljajem autentičnog lokalnog življenja, od šetnje vinogradima i maslinicima do posjeta obiteljskim podruma i kušaonicama vrhunskih vina i maslinova ulja. Ali najbolji dio posjeta Brtonigli je taj što svaka šetnja završava – obiljem.

A mjesto na kojem ćete doživjeti ono najbolje od Istre, najbolje od mjesta, zasigurno je heritage hotel San Rocco koji je pet je godina u nizu držao titulu najboljeg u Hrvatskoj i kojem je dodijeljeno posebno priznanje za višegodišnju kvalitetu kombinirajući vrhunski smještaj s izvrsnom domaćom kuhinjom. Autentičan a opet luksuzni smještaj te vrhunska usluga dio su priče koju morate doživjeti jer posjetom ćete shvatiti zašto ovaj prije svega obiteljski hotel, koji raspolaže sa 14 dvokrevetnih soba, gosti doživljavaju oazom kojoj se uvijek rado vraćaju.

A ove jesni za to imate i posebno dobar razlog. Gourmet restoran San Rocco, član udruženja Jeunes Restaurateurs d’Europe te nositelj preporuka Michelina i Gault&Millaua, ove jeseni otvara svoja vrata svima željnim jedinstvenog doživljaja, uživanja u jelima  od bijelog tartufa koji će se prezentirati isključivo u svojem izvornom, svježem obliku. Jer jesen je doba kada bijeli tartuf, ili kako ga još nazivaju “istarsko blago”, najkvalitetnija gljiva na svijetu i dospijeva u svojoj punoj ljepoti te osvaja nepca i najzahtjevnijih gurmana.

Specifičnog i intenzivnog mirisa promaknuo se u jedan od simbola Istre što je dovoljan razlog za putovanje do San Rocca i veličanstvenih tanjura koji slave posebnost bijelog tartufa.

San Rocco donosi najbolje od Istre, lokalne i autentične okuse, ispričane kroz viziju obitelji Fernetich pa neka vas ne iznenade i sjajna malsinova ulja koja San Rocco proizvodi od maslina iz vlastitog uzgoja. Bianchera, Busa, Leccino i Selection Blend ulja su dobivena na pet hektara maslinika koji se prostiru na bijeloj, crnoj i crvenoj zemlji na teritoriju općine Brtonigl, ona koja će dati jedinstveni potpis svakome jelu koje budete kušali.

“Naša je želja da svaki gost San Rocca doživi jedinstveno iskustvo, sačinjeno od okusa, mirisa i emocija koje će zauvijek ostati u srcima onih što su ih iskusili…“ poručuju iz obitelji Fernetich.

 

Uz posebnu ponudu jela u San Roccu ove vas jeseni očekuju i neodljivi aranžmani. www.san-rocco.hr

 

Photo: Robert Pichler