Festival čokolade odgođen, ali prosinac u Opatiji donosi pregršt slatkih iznenađenja

Opatijski ugostitelji pripremaju brojna čokoladna iznenađenja i posebne ponude u kojima će se moći uživati tijekom čitavog mjeseca.

Prosinac je već dugo vremena u Opatiji poznat kao „najslađi mjesec“ zahvaljujući Festivalu čokolade što se svake godine održava u prvom vikendu prosinca. Virusna pandemija poremetila je planove Turističkoj zajednici grada Opatija u organizaciji ovogodišnje manifestacije, a nakon što  Stožer Civilne zaštite Grada Opatije nije dao suglasnost za njeno održavanje, jubilarni 15. Festival čokolade odgođen je za iduću godinu.

No, to ne znači da će se ljubitelji čokolade morati odreći tradicionalnog uživanja u najukusnijim slatkim delicijama. Umjesto jednog vikenda, čokolada će zavladati cijelim prosincem i uklopiti se u raskošni sjaj Najljepšeg Adventa uz more koji će ponovo opatijske parkove i ulice ispuniti blagdanskim ugođajem i toplom atmosferom.

Jubilarno 15. izdanje Festivala čokolade formalno će se pomaknuti u termin od 3. do 5. prosinca 2021. godine, no kraj ove godine zasladit će prigodna ponuda čokoladnih delicija u opatijskim hotelima, restoranima, kavanama i drugim ugostiteljskim objektima, koju će pratiti i brojna iznenađenja i akcije.

– Malo „šećera na kraju“ ove izazovne godine svima će nam dobro doći. Opatija je stekla reputaciju destinacije poznate i po čokoladi, što nije bez razloga, jer u našem gradu imamo i pravu malu tvornicu čokolade, kao i vrhunske ugostitelje koji će nam pomoći da dodamo „slatki začin“ zimskom ugođaju. Opatijske kavane, restorani i ostali ugostiteljski objekti pripremaju pregršt čokoladnih iznenađenja pa će posjetitelji tijekom prosinca zaista moći uživati u mirisima i raznovrsnim okusima čokolade, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.