TERBOTZ predstavlja jesenski meni

Terbotz predstavlja jesenski meni – autohtoni okusi Međimurja u profinjenoj izvedbi chefice Silvije Horak

Da je Terbotz mjesto u kojem se uživa svim osjetilima, znaju svi gastro entuzijasti, ljubitelji vrhunskih vina i prekrasne prirode. Restoran smješten u Železnoj gori, okružen brežuljcima i zelenim vinogradima, u prve je dane jeseni je ušao s novim menijem prožetim autohtonim okusima Međimurja u preciznoj izvedbi chefice Silvije Horak.

Nositeljica titule „Chef tradicijske kuhinje 2020“,dodijeljene od strane Gault&Millau Croatia, jesensku je priču u Terbotzu zamislila u znaku buče, kestena, batata i jabuke. Kao ukusan početak gastro putovanja Međimurjem, predstavila je namaz od gušćje jetre uz hrusku od domaćeg kruha i džem od kutine, a uslijedila je topla, gusta juha od muškatne buče kojoj su posebnu aromu dali hrskavi čips od špeka i tostirane bučine sjemenke. Pačja prsa punjena kremom od kestena s pireom od batata, crvenim kupusom i matovilcem zamišljena su kao prvo glavno jelo dok će ljubitelji divljači moći uživati u jelenu u korici od lješnjaka s umakom od crnog grožđa i jastučićima punjenima domaćim vrganjima.

Ponuda ukusnih deserata po kojima je Terbotz poznat obogaćena je pravom jesenskom poslasticom – heljdinim kolačem od bijele čokolade s karameliziranom jabukom i kremom od vanilije i bučinog ulja.

Nadahnuće za novi meni chefica Horak je pronašla u prirodi: „Malo smo se okrenuli po vrtu i šumi i odlučili sjediniti kestene, lješnjake i jabuke u našu jesensku priču. Eksperimentirali smo s heljdom i dobili predivan, topli desert, idealan za jesen.

Kvalitetne namirnice iz prirode temelj su svakog našeg specijaliteta, a vjerujemo da će naši gosti uživati u aromatičnim i profinjenim  okusima koji karakteriziraju ovaj meni.“

U kreiranju novih specijaliteta su, uz cheficu Silviju Horak, sudjelovali i vlasnici restorana Nada i Branimir Jakopić koji često ističu važnost i posebnost lokalnih namirnica te očuvanja autohtonih specijaliteta uz primjese moderne kuhinje.

Iako je posebna vrijednost restorana prekrasna priroda koja ga okružuje i zaista nezaboravan pogled s terase, unutrašnjost Terbotza također nudi mnoštvo zanimljivih kutaka stvorenih za druženja u hladnijim danima pred nama. Tako u kušaonici smještenoj u podrumu restorana, uz vatru iz kamina i intimnu atmosferu, u degustacijama i proslavama može uživati 25 osoba, dok će veće grupe tim restorana rado ugostiti u multimedijskoj, prezentacijskoj dvorani ili ugodnom restoranskom prostoru.

Izvrsnost eno-gastro ponude restorana Terbotz nagrađena je zlatnom poveljom Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, Gault&Millau Croatia dodijelio mu je dvije toke, anjegova terasa proglašena je najljepšom kontinentalnom terasom u Hrvatskoj. Uz restoran, obitelj Jakopić bavi se i proizvodnjom vina za koja je osvojila brojna svjetski priznata odličja.

Više informacija o restoranu Terbotz saznajte na: https://www.terbotz.hr/