DEGRASSI La Vie en Rose!

Svjetionik istarskog vinarstva, jedan od pionira istarske vinske renesanse, autoritet kupažiranja te vinar kojeg krasi svestranost i strastven pristup svemu čime se bavi – Moreno Degrassi i njegova vina, sinonim su za eleganciju i stalnu igru nijansama koje čine razliku. Svojom nam novom vinskom kreacijom on poručuje – život je lijep!

 „Išao sam korak po korak, ali od početka sam točno znao što hoću – prema vlastitim standardima, najbolje moguće vino od grožđa uzgojenog na izvrsnim pozicijama u Istri.“, rekao je Moreno, čija su vina prepoznatljiva po eleganciji i vrhunskoj kvaliteti. Dobar imidž vinarija je od prvih dana gradila na izvrsnim crnim odležanim vinima, ali i onim bijelim, elegantnim i mineralnim. Ipak, vrhunac ljeta pravo je vrijeme za nešto ružičasto, lagano i puno života!

Degrassi La Vie en Rosé je izrazito elegantno i pitko vino, nastalo na najboljim položajima bijele zemlje i istarske crvenice. Krase ga specifična boja crvenog rubina s purpurnim odsjajem te miris poput zrelih  jagoda i malina u kojem se diskretno osjete ružine latice. Okus mu je suh i voćan na jagode i maline, a svojom svježinom odražava tipičnu mineralnost istarske zemlje.

Ovo vino je svakako preporučljivo kao aperitiv u toplim mjesecima, a savršeno se sljubljuje uz plodove mora, osobito kamenice i sirove škampe, sirovu tunu  ili pečeni steak od tune, kao i uz laganija mesna jela, ovisno o temperaturi serviranja vina. Poslužuje se na temperaturi 10-14°C.

Morenu Degrassiju vino predstavlja životni stil, zvanje i veselje: „Najviše volim kad ljudi piju moje vino, kušaju ga i o njemu diskutiraju, a najljepše je kad ono ispadne točno onako kako sam ga zamislio.“

Vinarstvo opisuje kao poziv, nešto što uzima cijelog čovjeka te zahtijeva ili potpunu predanost ili odustajanje, a kao temelj svog rada navodi beskompromisnu predanost kvaliteti.

Iako ga brojne nagrade vesele, Moreno uvijek teži nečemu novom, boljem i drugačijem i vjeruje da je to upravo to jedan od razloga zašto njegova vina pronalaze svoju publiku: „Stalno si zadajem nove ciljeve i mislim da nikada neću biti zadovoljan do kraja, da se uvijek može bolje, ali to nije smetnja. Mislim da je upravo to motor koji me tjera dalje.“

 

Više informacija na:https://www.degrassi.hr/