Luksuzni Glamping Village u srcu Zagorja

Otvoren novi glamping u Termama Tuhelj, investicija vrijedna tri milijuna eura. Odličan izbor za sve koji traže osamu i luksuz u prirodi i pravo rješenje za putoholičare u ovim izazovnim vremenima

„Imamo jasne ciljeve, viziju i strategiju što potvrđuje i novi glamping resort, koji će uskoro, uvjeren sam, biti pun gostiju. Znamo da smo na dobrom putu, prošle godine ostvarili smo deset milijuna eura prihoda i 136 tisuća noćenja, gotovo trećinu u Krapinsko-zagorskoj županiji. Kontinuiranim ulaganjem iz godine u godinu podižemo ljestvicu kvalitete i odgovaramo na zahtjeve turističkog tržišta, pozitivno gledamo na budućnost i u ovim nesigurnim vremenima koja su nas usporila, ali nas nisu zaustavila u realizaciji naših planova“, istaknuo je Vasja Čretnik, direktor Terma Tuhelj na svečanom otvorenju luksuznog Glamping Village u Termama Tuhelj.

Novi Glamping Village nudi 36 modernih mobilnih jedinica, wellness, whirlpool, saune i sobe za masažu. Investicija vrijedna tri milijuna eura, realizirana je u suradnji s austrijskim partnerom Gebetsroitherom, tvrtkom s gotovo četrdesetogodišnjom tradicijom u kreiranju kamp odredišta najviše kvalitete.

„Ovo je odličan projekt koji će se kopirati. Ulaganje u ovakav kamp pravi je i jedini održivi put. Riječ je o finom, ali nipošto razmetljivom luksuzu za ljude koji rade, zarađuju i koji se žele odmoriti. U Terme Tuhelj došao je odličan investitor sa znanjem i korak po korak nastao je mini klaster toplica i kompleksa, koje su najbolje u ovom dijelu Europe“, rekao je Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske.

„Glamping nudi novi sadržaj s pet zvjezdica, jedini takav u kontinentalnoj Hrvatskoj, u Zagorju, u kojem baš na takvim projektima gradimo kontinentalni turizam“, rekao je Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije te dodao kako živimo u izazovnim vremenima u kojima je pandemija napravila velike gospodarske probleme, ali srećom, u Termama Tuhelj ne priznaju nikakve prepreke do zacrtanog cilja.

Zdravko Počivalšek, slovenski ministar za ekonomski razvoj i tehnologiju rekao je kako se samo odgovornim odnosom prema zdravlju u ovim teškim vremenima otvaraju vrata gospodarstvu, a ovaj luksuzni resort u prirodi dobar je primjer kojim putem treba ići.

Lokalni doručak u košarici za one koji znaju razliku

Suvremeni glamping resort Terma Tuhelj sjajna je nadogradnja na kamp Vita, prvi kamp s pet zvjezdica u kontinentalnoj Hrvatskoj, otvoren prošlog ljeta. Svi sadržaji kampa, ali i atrakcije u Termama Tuhelj – od Svijeta sauna, preko bogate wellness ponude do Vodenog planeta s bazenima i adrenalinskim toboganima – na raspolaganju su gostima Glamping Villagea.

Glamurozno kampiranje, posljednjih godina globalan je trend i savršen odgovor na sve veću potrebu ljudi za povratkom prirodi, što je u ovom trenutku najbolji i najsigurniji način odmora. No, u ovoj priči iz Hrvatskog zagorja upravo je lokalno adut koji čini razliku. Naime, svaka kućica nosi ime poznatog zagorskog lokaliteta, kao i preporuke za znamenitosti koje u Krapinsko-zagorskoj županiji vrijedi posjetiti, a u Glamping Villageu servira se i – lokalni doručak u košarici. Doručak će se priprema prema željama gosta, koji će svoju košaricu punu lokalnih i svježe uzgojenih namirnica svako jutro dobiti u svojoj kućici.

Na ovaj način u Termama Tuhelj povezali su moderan luksuz i lokalnom ponudom, a u suradnji s Turističkom zajednicom Krapinsko-zagorske županije, gostima se predstavljaju kao dobri domaćini, koji vode računa o svakom detalju.

Od početka poslovanja Terma Tuhelj 2003., obnovljen je i izgrađen wellness hotel Well****, uređeni su Svijet sauna i SPAeVITA centar, sportska dvorana, izgrađeni su vanjski i unutarnji bazeni Vodenog planeta, novi kongresni centar, otvoren je Hostel Vila i rekonstruiran je mural Ede Murtića na Vodenom planetu.