NOVO IZDANJE OLD RIVERA vrhunska steak priča uz rijeku Mirnu

U prisustvu više od 300 uzvanika, koji su se izmjenjivali čitave večeri, otvoren je renovirani restoran Old River – svima koji su zbog bilo kojih razloga putovali iz Buzeta prema Istarskim toplicama ili Motovunu drago mjesto za obavezno zaustavljanje. I dok je većina ugostitelja za vrijeme epidemije koronavirusa tužno sjedila u svojim zatvorenim restoranima, vlasnik Old Rivera Mladen Vivoda to je, po hrvatsko ugostiteljstvo zlosretno, vrijeme iskoristio za – novi uzlet. Restoran je temeljito preuređen te površinom namijenjenoj posjetiteljima utrostručen. Dizajnerski ide u red zanimljivijih i uspješnijih unutarnjih uređenja što kombiniraju kamen i vrlo elegentne drvene elemente, kako namještaja, tako i pojedinih dekoracija. Naprosto prostor koji odiše skladom i nenametljivošću, na neki ga se način može definirati kao “Istru s pečatom Skandinavije”. Povećana mu je i terasa koja se nalazi sa stražnje strane restorana tako da se unatoč smještaju tik uz prometnicu i tu dobiva itekako ugodni mir.

I u gastronomskom dijelu priče držalo se provjerenih  elementa koji tradicionalnoj istarskoj kuhinji daju notu modernizma, pa i internacionalne kuhinje. Uz juhe i maneštre te bogati izbor tjestenina – ističemo pljukance s crnim tartufima kao i fuže s divljim šparugama – značaji forte novog Old Rivera je ponuda steakova. Ističu se biftek s povrćem kao i biftek s crnim tartufom čija je cijena vrlo prihvatljivih 130 odnosno 160 kuna. Kao prava poslastica ističe se rib eye od boškarina koji se, kao i ostali mesni iskoraci poput Fiorentine,  pripremaju na – otvorenoj vatri.

Ono što je dodatna posebitost ovog lokala, koji kao da je nastao uz znamenitu američku Route 66, je mogućnost odabira mesne kombinacije za četiri ili šest osoba koju će gosti, čim se steknu  vremenski, bolje rečeno klimatski uvjeti, moći – sami pripremati. Uz dakako diskretnu pomoć osoblja, ali u osnovi na jedan “picnic način”. Iznimno je dobra i ponuda maslinovih ulja, kao i vinska lista koju uz sve znane istarske asove predvodi Ipšina orange scena koju je autor, Klaudio Ipša sam i predstavio.

Samom otvaranju prisustvovali su brojni gosti iz političkog – gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić kao i direktor TZ Istarske županije Denis Ivošević – kao i gospodarskog života Rijeke i Istre, potom istaknuti odvjetnici, dakako vinari i maslinari te mladi pripadnici najznačajnijeg dijela istarske gastronomske scene predvođeni Teom Fernetichem, chefom znamenitog San Rocca iz Brtonigle. Glazbeni dio pripao je pak riječkom kantautoru Damiru Badurini, a zanimljivi su nastup imali i multinstrumentalistički Pešekani.