VELIKI POVRATAK “BOŠKINCA” Boris i Matija pokazali put u novi život

Zahvaljujući vrhunskoj gastronomiji i tri istarska vinska asa, Boškinac ekspresno rasprodan

Moja karijera ugostitelja traje dulje od tri desetljeća, ova u koju ulazimo je najneizvjesnija ikad. Tim se je riječima javnosti obratio Boris Šuljić, jedan od najuglednijih hrvatskih restoratera i gastronomskih inovatora. Godina koja se slobodno mogla nazvati i “Godinom Boškinca” – nakon lanjskog renoviranja čitavog prostora, u veljači je stiglo najznačajnije dosadašnje priznanje: Boris Šuljić i Matija Bregeš,iznimno nadareni chef Boškinca doveli do toga da im Michelin dodijeli prvu zvjezdicu!

Na žalost taj su proces pratile i – tragedije. Najprije je u prometnoj nesreći prvih dana veljače poginu njihov mladi sous chef, nadareni zagrebački kuhar Leo Aličević da bi nakon toga zbog epidemije koronavirusa stala čitava gastronomska scena. Umjesto eksplozije gastro zadovoljstva, zatvorena vrata.Ali upravo se tada pokazuje tko je i kakav Boris Šuljić! Neuništiva snaga duha, mentalna posloženost i neprestani izvor dobrih vibracija. Nije se plakalo, dodatno se radilo.

Na finišu uređenja eksterijera, u vrtalu i vinogradu! I onda se – kapitaliziralo svu tu dobru energiju. Za subotu 6. lipnja ekspresno su prodana sva mjesta za unikatnu večeru na koju uz virtuoznost Matije Bregeša dolazi još i enološka priča tri istarska asa: Gianfranca Kozlovića, Ivice Matoševića i Morena Degrassija. Boris i Matija te cjelokupna postava Boškinca pokazali su put. Vrh hrvatske gastronomske scene vraća se u punom sjaju!