VINSKA RAZGLEDNICA

razvijenija i kvalitetnija vinska scena jedan je od glavnih turističkih, ali i gospodarstvenih aduta Zagrebačke županije. Raznolikost ponude i stilova lokalnih vinogorja predstavlja veliko bogatstvo, no vinari su svjesni da su najjači kad su složni i udruženi. Ovaj dio Bregovite Hrvatske često je u sjeni razvikanijih i turistički naprednijih vinskih regija Hrvatske, pa nije naodmet podsjetiti stanovnike Zagreba da ne moraju ići daleko u potrazi za vrhunskim vinima.

Smatram kako je u  budućnosti svakako nužna intenzivnija suradnja između proizvođača i onih koji gotove proizvode nude gostima.

Sezona proljeća i toplih dana inače je doba kad potražnja za vinima raste, a tržište se puni svježim berbama. No u ovim teškim i nesigurnim vremenima nikome neće biti lako pa zato podrška malim lokalnim proizvođačima znači više nego ikada. Svojim predanim radom oni dokazuju da je zaslužuju.

Naših četvero vinara iz Plešivice, Moslavine i Zeline obratili su se iz svog prirodnog okruženja i šalju optimističnu poruku.

„Predstavljamo vam njihovu razglednicu i pozivamo da zajedno s njima dignete čaše i nazdravite boljoj budućnosti“, govori Alilović.

#NazdraviZaBoljeSutra

POGLEDAJTE VIDEO: Nazdravi za bolje sutra – vinske ceste Zagrebačke županije