WineRi 2020. En Primeur kvarnerskih vina

Četvrti međunarodni eno – gastro festival WineRi održava se 13. i 14. ožujka na Gatu Karoline Riječke u Rijeci i otvoren je za sve posjetitelje od 13:00 do 20:00 sati.

Ovaj, jedini riječki, eno – gastro festival ove godine okuplja 67 izlagača s više od 300 etiketa vina iz Hrvatske, Makedonije i Srbije, dok će Primorsko – goransku županiju predstavljati 19 izlagača. Među izlagačima će se pronaći 6 proizvođača rakija i likera, 5 proizvođača hrane (sireva, maslinovog ulja i suhomesnatih proizvoda), 1 proizvođač ukrasa od drva, te 55 vinara.

Kvarnersku vinsku reprezentaciju čine iz Vinodola Vinska kuća Pavlomir, s Vrbnika Kuća vina Ivan Katunar, Poljoprivredna zadruga Vrbnik, Vinarija Šipun, Poljoprivredna zadruga Gospoja, Katunar Estate Winery, iz Zvoneće (Matulji) OPG Ružić s vinom Jarbola i s Kastva OPG Rubeša s vinima Plovanić (Belica), te po prvi puta Veleučilište u Rijeci sa svojim vinima.

Kvarnerske likere i rakije promoviraju tri proizvođača LikeRi, Kuća prirode Kotač i Suza TB. Dok suhomesnate proizvode predstavlja tvrtka Buretić Bregi iz Matulja, sir Sirana HLAM s Krka i drvene rukotvorine za posluživanje pršuta i sira s Cresa Tramuntana Wood Craft. Tako će se na WineRi moći kušati po prvi puta vina iz berbe 2019., pa slobodno možemo reći da je upravo ovaj festval En Primeur kvarnerskih sorti.

Osim proizvođača na samom će se festivalu, odnosno na svečanom otvaranju predstaviti Vrbnički sopilaši i Grobnički dondolaši, a od nastanka festivala neutralizator je Bakarski baškot.

Kvarnerski sponzori festivala su Primorsko – goranska županija i Turistička zajednica Kvarnera, te Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko – goranske županije koji je suorganizator festivala na kojem promovira brand Primorsko – goransku Kašeticu. Kako se festival održava u sjedištu županije, Gradu Rijeci snažnu podršku su mu dali i Grad Rijeka, te Turistička zajednica grada Rijeke. Nautička kompanija Adriatic Croatia International Club – ACI Marinas prepoznala je značaj ovakve manifestacije kao promocije mediteranskoga načina života i obogaćivanja ponude za nautičare te se uključila kao sponzor u projekt.

Želite li osjetiti, okusiti, omirisati i opipati Kvarner na jednom mjestu dođite na Wineri 13.-14.3.2020. od 13:00 do 20:00.