PRELOMNA VIJEST pred službenim otkazivanjem i 27. sajam vina Gračišće?

Sukladno odluci Stožera civilne zaštite Istarske županije da se do 14. travnja, dakle dan nakon Uskršnjih blagdana otkažu sva javna događanja, jasno je kako se jedna od najvećih svečanosti vina, Izložba vina središnje Istre u Gračišću možda – neće održati. Vijest nema službenu potvrdu, ali s obzirom da se u Gračišću na Uskršnji ponedjeljak, ove je godine to 13. travnja, okupi i do 15 tisuća posjetitelja, logično je da se taj festival prema sadašnjim odlukama ne bi smio održati.

Sve su pripreme inače obavljene, uzorci vina bili su dostavljeni početkom veljače, izabiru se hostese. Ono čemu se nadaju zaljubljenici u ovaj događaj, s obzirom da je do Gračišća više od mjesec dana,  drastična odluka istarskog Stožera možda može biti i promijenjena, opozvana.

S obzirom da su se u Istri u zadnjih nekoliko dana pojavila tri slučaja koronavirusa, te da na tisuće stanovnika Istre radi u Italiji, odluka možda i nije pretjerana. S druge strane, već i po do sadašnjim naznakama, nastavi li se sadašnja situacija, posljedice za vrlo razvijeno istarsko ugostiteljstvo, turizam i vinsku industriju mogle bi biti – nesagledive.