Međunarodni klub žena, dijaspora i hrvatski poduzetnici pomažu Australiji!

Ovaj tjedan u zagrebačkom wine baru Bornstein u organizaciji Kristijana Krmpoticha i Medunarodnog kluba žena u Zagrebu održati će aukcija za prikupljanje sredstva za stradale životinje u nedavnim požarima u Australiji. Kristijan Krmpotich ( 44 ) roden u Zagrebu nakon godina provedenih u SAD-u gdje je radio u financijskom i segmentu nekretnina nada se uskoro pokrenuti posao u turizmu. Vidjevši štetu nastalu požarima, Kristijan je odlučio pokrenuti akciju prikupljanja sredstva za pomoć životinjama. Svjestan da ne može promjeniti svijet odlučio je pomoći nekolicini koala te se za pomoć obratio Medunarodnom klubu žena.

Klub koji bilježi preko 50 nacionalnosti uključujući Australiju, priključio se organizaciji ovog eventa te su zajednički odlučili da sva sredstva prikupljena na aukciji će biti donirana WIRES ( Wildlife Information, Rescue and Education Service ) ,najvećoj organizavciji u Australiji koja zadnjih 30-tak godina brine o životinjama .

Oko 3000 volontera i 28 ogranaka diljem Australije, WIRES godišnje oko 90.000 puta intervenira na terenu kako bi spasili životinje. Klub internacionalnih žena u Zagrebu zadnjih 25 godina predano pomaže djeci i starijima te mnogim drugim organizacijama i svoj rad nastavlja pomagajući organizaciji u Australiji. Požar koji je uništio 7.3 hektara zemlje odnio je živote 1,25 biliona životinja, ostavio je mnoge ozljedenima i bez doma te svijet ostavio bez riječi i u šoku.

Aukcija koja je okuplja mnoge kompanije i poduzetnike iz različitih segmenata poslovanja kao što su : Rimac automobili, Orlando Fit, Naftalina, Rochester Institute of Technology Croatia,

Akademija Majstor Kuhar, Dinamo, Freywill, Borboleta , frizerski salon Perman ,Muzej čokolade Zagreb, Miva galerija vina, Vivat fina vina, Nekic trucks, restorane Gallo, Basta, 50 burger & champagne bar, Good food, Curry Bowl i mnoge druge ovaj tjedan u aukciji zatvorenoj za javnost nada se prikupiti što veći broj sredstva.

Gosti aukcije tako će svojim dolaskom imati mogućnost osvojiti kavu sa Mate Rimcom ili direktorom Timom Richardsonom u Rimac središtu, kulinarske radionice u akademiji Majstor Kuhar Branka Ognjenovića, luksuznu kravatu Freywill iz kolekcije Sydney, dva dana u luksuznoj vili na Braču, kišobran pokojne Ivane Popović donatora Naftalina, šesto mjesečnu članarinu u Orlandu Fit, nogometnu loptu potpisanu sa strane nacionalne nogometne momčadi, umjetnička djela raznih slikara te mnoge druge predmete. Sami donatori, kao i predstavnici veleposlanstva Australije u Hrvatskoj najavili su svoj dolazak te uz 150 prisutnih gostiju nadaju se pridonijeti uspješnosti ove hvale vrijedne akcije.

 

 

Za više informacija o WIRES organizaciji

https://www.wires.org.au

 

Photo credit : Damir Fabijanić