TURISTIČKO VIJEĆE HTZ-a spremni za koronu nastavljaju s promidžbom

 

Danas je održana 61. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice na kojoj su članovi vijeća usvojili prijedlog odluke o marketinškoj i PR suradnji u sklopu projekta „Sportska Hrvatska“, kao i prijedloge suradnje s organizatorima mega događanja u Hrvatskoj koja se uspješno organiziraju duži niz godina te koja predstavljaju motiv dolaska velikog broja gostiju u destinaciju. U mega događanja u 2020. godini uključeni su Snježna kraljica, Ultra Europe Festival, INmusic festival i teniski turnir ATP Croatia Open Umag. 

 „Ova turistička godina bit će specifična iz više razloga zbog čega se želimo još jasnije i usredotočenije usmjeriti na nacionalnu turističku promociju. Kako je sport jedan od važnih čimbenika prepoznatljivosti, ove godine u okviru projekta Sportska Hrvatska financirat ćemo nekoliko vrhunskih sportskih događanja koja zauzimaju značajnije mjesto na nacionalnoj razini s obzirom na svoj sportski karakter i važnost u međunarodnim okvirima, a koja se ističu i svojom jedinstvenošću, odnosno snažnijom medijskom praćenošću i pokrivenošću. Osim toga, na povećanju prepoznatljivosti Hrvatske u međunarodnim okvirima radimo i kroz osmišljanje novih kreativnih aranžmana koji postaju motiv dolaska te u tu svrhu i ove godine dodjeljujemo bespovratna novčana sredstava za programe razvoja i uvođenja na tržište složenih turističkih proizvoda koji obogaćuju turističku ponudu, pridonose produljenju turističke sezone, smanjenju sezonalnosti i stvaranju prepoznatljivog imidža Hrvatske kao destinacije turizma posebnih interesa“, rekao je ministar turizma Gari Cappelli osvrnuvši se i na epidemiju korona virusa: “Nema mjesta panici, Vladin stožer u realnom vremenu upravlja situacijom i puna je pripravnost svih službi”.

“Aktivno, od samog početka u suradnji sa našim uredima predstavništva, a posebno s kolegama u Kini, Južnoj Koreji, a sada i u Italiji pratimo situaciju vezanu uz korona virus. U stalnom smo kontaktu s brojnim partnerima na nama najvažnijim emitivnim tržištima, a situaciju nastavljamo pratiti uz daljnje provođenje marketinških i promotivnih aktivnosti. Naravno, po potrebi spremni smo reagirati sukladno novonastalim situacijama u smislu preusmjeravanja aktivnosti i preraspodjele budžeta po emitivnim tržištima, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.  

Članovi Turističkog vijeća na današnjoj su sjednici usvojili i prijedlog Javnog poziva za iskazivanje interesa za provedbu posebnih promotivnih projekata i aktivnosti oglašavanja na emitivnim tržištima u 2020. godini za čiju je provedbu osigurano 9.250.000,00 kuna za projekte i aktivnosti na 15 tržišta među kojima su Njemačka, Velika Britanija, Austrija, Švicarska, Italija, Francuska, Švedska, Norveška, Nizozemska, Poljska, Rusija, Ukrajina, Mađarska, Češka i Slovenija.

 

Dodajmo kako je usvojen i prijedlog suradnje s Europskim udruženjem putničkih agenata i turoperatora (ECTAA) u 2020. godini. Kampanja kojom će ECTAA identificirati Hrvatsku kao preferiranu destinaciju („Preferred Destination“) započinje 1. srpnja 2020., a kroz šestomjesečno razdoblje ECTAA će Hrvatskoj turističkoj zajednici osigurati vidljivost kroz apliciranje loga hrvatskog turizma na svim materijalima i platformama koji uključuju web stranicu, društvene mreže, svu pisanu i elektroničku komunikaciju prema članstvu, priopćenja za medije, istraživanja, javna i godišnja izvješća, javne prezentacije