GASTRO MARKAT PULA lokalne namirnice i domaći specijaliteti

U Puli je  najavljena  serija gastronomsko-edukacijskih događaja pod nazivom GASTRO MARKAT koji će se održati na 1. katu pulske tržnice u edukacijskoj kuhinji KEYQ+ GASTRO PUNKT.  GASTRO MARKAT će uslijediti svakog ponedjeljka do 30. ožujka, a ideja je nastala u suradnji i organizaciji Tržnice d.o.o. Pula, Udruženja obrtnika Pule, Turističke zajednice grada Pule, Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI) i TV NOVE.

Prvi događaj održat će se u ponedjeljak, 17. veljače kada će se prikazati priprema jela od lokalnih namirnica, a chef u kužini bit će iz restorana Gina iz Pule. Bit će to prigoda da pogledate pripremu nekog odabranog jela koje će biti relativno brzo gotovo, nešto kao savjet za kuhanje i u vašem domu. Sve događaje snimat će TV NOVA, a nastale emisije od 10 minuta bit će prikazane petkom u 19.25 sati u prekidu emisije TV TRŽNICA koju vodi Mario Benčić. Repriza GASTRO MARKATA bit će u subotu u 10 sati. 

U predstavljanju lokalnih ugostitelja sudjelovat će Gina kako smo već naveli za prvi ponedjeljak, a zatim redom: El Pulari Pula, Kažun Pula, Škuža Pješčana Uvala, Bodulka Šišan, Caruso Pula i Vodnjanka iz Vodnjana.