BENVENUTI U PLAVOM PODRUMU OKUPIO AUTORITETE rađa se nova Santa Elisabetta!

FOTO BENVENUTI VINA
FOTO BENVENUTI VINA

Pomalo tajanstveni post ” Vrijedni tim nakon obavljenog posla!” koji je na svojoj stranici objavila tvrtka Benvenuti vina, jedna od najpoznatijih vinarija Hrvatske u vlasništvu Nikole i Alberta Benvenutija, pokazuje i zanimljivu fotografiju snimljenu kasno popodne ispred vološćanskog restorana Plavi podrum. Jedna od najboljih poznavateljica vina u Hrvata, ujedno i jednaka takva restoraterka Danijela Kramarić Tariba ponosno je oko sebe nanizala autoritete poput Sandija Parisa, Filipa Savića, Emila Perdeca, Tihomira Purišića kao i samog  Nikole Benvenutija, pojačane i enogastro novinarima Sašom Špirancem, Reneom Bakalovićem i Davorom Butkovićem koji nam žele nešto važno poručiti… Što?

Nikola Benvenuti i Danijela Kramarić Tariba  dogovorili su da se 12. 2. 2020. kao zanimljivi, poput binarnog koda, datum ima uzeti kao dan u kojem će to veliko vinsko vijeće odlučiti na koji će se način oblikovati najnovija generacija Santa Elisabette, jednog od najznačajnijih hrvatskih crnih vina. Riječ je o superteranu ali blendiranom od vina nastalog od grožđa s nekoliko najboljih terasa iz okolice Kaldira gdje se nalaze posjedi obitelji Benvenuti. Ovo uistinu veliko kaldirsko vino koje već nekoliko godina objedinjava najbolje od onog što daje istarska zemlja, i dakako njezin najvažnii crni vinski plod teran, nakon osjetljive operacije blendiranja obavljene u Voloskom, ide na daljnje odležavanje, tako da bi se na tržištu moglo pojaviti negdje na prelazu 2021. i 2022. godinu – simbolika datuma blendiraja stoga je još znakovitija.
Podsjetimo, prva je Santa Elizabeta predstavljena 2017. godine, od vina iz 2015. godine, i riječ je o proizvodu koji je dosezao i do 96 Decanterovih bodova. Što li nam tek donosi ovaj blend, strpimo se, vrijeme brzo prolazi!