OPATIJSKA RIVIJERA predstavila se na sajmu “BIT” u Milanu

Turističke zajednice Opatijske rivijere zajednički se predstavljaju na štandu HTZ-a na jednom od najznačajnijih svjetskih turističkih sajmova BIT u Milanu koji se održava od 09. – 11. veljače 2020.

Uz predstavljanje turističke ponude Opatijske rivijere poseban naglasak dan je na promociju gastronomije i outdoora. Početak sajma obilježio je veliki interes posjetitelja, a štand su posjetili i ministar turizma gdin Gari Capelli i direktor HTZ-a gdin Kristjan Staničić. Sajam BIT održava se u Milanu od 1980. godine, te je najpoznatiji sajam u Italiji.

BIT Milano je turistički sajam za poslovnu i široku publiku koji svake godine posjeti oko 60.000 posjetitelja, većinom predstavnika turističkih agencija, tour operatora i avioprijevoznika. Više od trideset godina BIT promovira susrete između donositelja odluka, stručnjaka s područja turizma i pažljivo odabranih i profiliranih kupaca iz geografskih područja s najvišom stopom gospodarskog rasta.

„Talijansko tržište od velike je važnosti za Opatiju jer su nam Talijani na visokom 4. mjestu u strukturi noćenja s gotovo 80.000 ostvarenih noćenja u 2019. godini. Za ponudom rivijere vlada veliki interes, a dogovorili smo i veliki broj sastanaka s predstavnicima agencija i tour operatora kojima ćemo predstaviti turističku ponudu Opatijske rivijere.“, istaknula je direktorica TZ grada Opatija, gđa Suzi Petričić.