DAVID SKOKO I VINA DAMJANIĆ otvorili sezonu Hedonist – Gourmet & Wine Cooking class

Šesnaest zaljubljenika u gastronomiju jučer je imalo priliku biti na prvoj radionici Davida Skoke i Ivana Damjanića, organiziranoj u Rijeci. Razlog zašto samo njih šesnaest je taj što riječka Kuharmonija, u kojoj se održala ova više nego sjajna radionica, ima uvjete za određen broj osoba.

Iako je ovog puta Skoko bio u službi demonstratora, što nije inače praksa ovakvih radionica, polaznici su imali prilike četiri sata izmjenjivati iskustva i upijati rad, ovoga prije svega velikog chefa današnjice.

Opijeni spektakularnim okusima i mirisima mora te vinima Istre, uplovili smo u prvu sezonu Cooking classova koji će se održavati svaka tri tjedna u organizaciji branda Hedonist – Gourmet & Wine.

Rad s vrhunskim chefovima i svježom lokalnom namirnicom u pratnji vrhunskih vinara iz svih krajeva Hrvatske, baza su na kojoj će se graditi budućnost radionica.

U skladu s filozofijom koju gradimo, jučer do zadnjeg trenutka nismo znali namirnicu s kojom ćemo raditi. U budućnosti zadaća chefova bit će zadanog dana pronaći ono što je zaista svježe te će isto tako morati koristiti naše prirodne lokalne resurse, kako bi nas naučili pripremati prije svega zdrava jela pripremljena što jednostavnijim tehnikama. Na taj način zadržat ćemo najbolje od onoga što nam namirnica nudi. Misija kojoj ćemo se posvetiti u realizaciji ovog projekta je ta da ćemo staviti naglasak na što kvalitetniju prehranu, ne samo pojedinca nego i cijele obitelji. Upravo to će biti u fokusu svega što ćemo u budućnosti raditi. Kako pripremiti jeftinu svježu namirnicu dostupnu svima u maštovitim kombinacijama, imat će prilike naučiti svaki polaznik u budućim radionicama.

Termine radionica s vrhunskim stručnjacima, prije svega s područja Kvarnera uz gostujuće imena visoke hrvatske gastronomije, uskoro možete pratiti na našim službenim stranicama www.hedonist.com.hr.

Posebno hvala dragim sponzorima: Jamnica, Karlić tartufi, Chiavalon, Nikas, Kotany

Photo: Robert  Pichler