NAJBOLJI IZNAJMLJIVAČI U HRVATSKOJ

Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Novim listom tijekom 2019. godine provela je veliku promotivnu akciju „Biramo najbolje privatne iznajmljivače u Hrvatskoj“ putem koje su u tri kategorije nagrađeni najbolji privatni iznajmljivači u prošloj godini.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić jutros je u Brtonigli dodijelio nagradu Villi Covri u kategoriji najbolje ville/kuće za odmor, a u Rijeci nagradu za najbolje sobe Teatro Suite and Rooms. Dodjeli nagrade u Rijeci pridružio se i ministar turizma Gari Cappelli.


„Iznimno mi je drago što smo putem natječaja za Najbolje privatne iznajmljivače imali priliku izdvojiti i nagraditi sve one koji teže kvaliteti i kreativnosti, posebice ako znamo da je riječ o segmentu smještajne ponude koja čini važan dio ukupne hrvatske turističke ponude.

Naime, privatni smještaj najbrojniji je u ukupnoj strukturi naših smještajnih kapaciteta i upravo je iz tog razloga važno ulagati u kvalitetu i kontinuirano razvijati ponudu kako bismo dodatno brendirali Hrvatsku, a među našim gostima i dalje podizali razinu zadovoljstva pruženom uslugom. Kroz privatni i obiteljski smještaj naši gosti imaju priliku doživjeti izravni kontakt s lokalnim stanovništvom i upoznati autohtonost i tradiciju mjesta u kojem borave, a upravo je to danas traženo i cijenjeno iskustvo koje traži sve veći broj svjetskih ljubitelja putovanja“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako iskrene čestitke upućuje svima koji su sudjelovali u natječaju, ali i zahvale na iznimnom doprinosu u postizanju rekordnih turističkih rezultata.

Uz pobjednike u Rijeci i Brtonigli, u kategoriji najboljeg apartmana pobijedio je Monvi Luxury Suites iz Splita,kojem će se nagrada naknadno uručiti. Podsjetimo, natječaj za najbolje privatne iznajmljivače objavljen je na proljeće prošle godine, a u tri kategorije prijavilo se 108 finalista iz 14 županija i grada Zagreba. Svi prijavljeni u svojoj su dokumentaciji morali istaknuti participaciju unutar definiranih kategorija kao što su pet friendly, family, bike, green & eco i hikes frendly kategorija, bed&breakfast kategorija, kao i kategorija za turizam bez barijera. Nakon tri mjeseca i šest tisuća prijeđenih kilometara u obilasku prijavljenih natjecatelja, donesena je odluka o tri glavna pobjednika, uz još 24 sudionika koji su nagrađeni posebnim priznanjima. S obzirom na velik broj iznimno kvalitetnih iznajmljivača koji su se prijavili, u svakoj kategoriji istaknuto je i TOP 5 iznajmljivača.