FACA S PLACA oduševila Riječane

FACA S PLACA oduševila Riječane

 

Neki događaji na prvu osvoje publiku. Ne treba ulaziti u detalje i nijanse,  je li to zbog organizatora i dobre vibre, koja je od samog početka pratila spomenuti događaj, ili zbog vrhunskih gostujućih vinara, koji se jednostavno ljudima uvuku pod kožu, ali po našoj procjeni “Vinska faca poslije placa” može očekivati blistavu budućnost. Rijeka i kavana Grad u svojem predivnom ambijentu imali su čast 1.2.2020. ugostiti prvu ”Facu s placa” koja je izašla izvan okvira grada Zagreba.

Usprkos bojazni kako će ovaj, sada već etablirani mini događaj grada Zagreba, zaživjeti u gostima, pokazao se kao pun pogodak.

 

Tri vrhunska vinara, Kolarić, Lagena i Cuj, svojim sjajnim vinima i energijom osvojili su goste i predviđena dva sata druženja u trenu su pretvorena u pet. Bilo je tu sjajnih priča, anegdota, smijeha i naravno puno, puno, dobroga vina. Da ne bi sve ostalo samo na dobroj kapljici pobrinula se pršutana Buršić svojim istarskim pršutima i ostalim suhomesnatim proizvodima, vrhunskog okusa i mirisa. Pršutana Buršić jedna je od najvećih pršutana Istre s tradicijom dugom 40 godina. Sve se posluživalo na ručnom radu Igora Zlatkova.

 

Kušali smo:

 

Cuj Scoltime

Kolarić Grigio

Cuj malvazija

Lagena škrlet

Kolarić Pinot Grigio

Lagena cabernet sauvignon