CAMPANELO – jedinstvena gastro oaza MATE SUČIĆA

Gastro priča chefa Mate Sučića: Stoljetnu pušnicu pretvorio u jedinstvenu oazu u kojoj će kuhati s poznatim chefovima

 

Godina dana trebala je 25-godišnjem chefu Mati Sučiću da svoju Konobu Campanelo u Mirlović zagori podigne na nivo na kojem bi mu pozavidjeli brojni stariji chefovi. Čovjek kojem kuhinja možda nije bila prva ljubav, ali ju je zavolio toliko da ne nema dana kada ne kreira nova jela povezujući tradicijske namirnice s modernom prezentacijom, sada je otišao korak dalje. Konoba Campanelo dobila je sasvim novu dimenziju, Mati u goste stižu tri proslavljena hrvatska kuhara, Ivica Brajković dobio je priliku od njega učiti posao, a doživljaj moderne gastronomije 25-godišnji chef Sučić obogatio je obnovom stogodišnje pušnice u kojoj će gosti iz prve ruke moći doživjeti mirise i način pripreme namirnica koje Mate zajedno s obitelji vrijedno i predano uzgaja godinama.

– Campanelo je početak godine dočekao u još boljem i ljepšem ruhu. Obnovili smo staru pušnicu u kojoj će sada naši gosti moći doživjeti način pripreme jela, ali ostavili smo onaj izvorni, ‘starinski’ duh i miris prostora u kojem se više od 100 godina dimilo meso. Dio je to potpisa Konobe Campanelo kroz koju goste ne želimo samo zadiviti jelima i zadovoljiti svako nepce, nego im i priuštiti doživljaj života kakav je nekad bio na selu – objašnjava chef Sučić.

Rad, talent i upornost 25-godišnjeg Sučića prepoznat je na razini cijele Hrvatske, a i šire, pa su priliku u učenju od takvog talenta vidjeli i mladi, netom školovani kuhari.

– Prošlo ljeto dobili smo četiri upita od mladih stažista i odlučili se uzeti Ivicu Brajkovića u svoj tim. U dogledno vrijeme planiramo primiti još mladih kandidata i to je nešto što nas još više gura naprijed. Želja mladih naraštaja da uče od mene je nešto što mi daje još veći vjetar u leđa i jako sam sretan zbog toga –  govori Mate Sučić.

S obzirom da je Konoba obogaćena novom, profesionalnom kuhinjom, chef Sučić odlučio je u goste pozvati tri proslavljena kuhara s hrvatske gastro scene. Riječ je o Mati Jankoviću koji će zajedno sa Sučićem 31. siječnja pripremati jela za goste Campanela, a potom su na redu Hrvoje Zirojević i David Skoko.

Gostovanjima poznatih chefova započinjemo jednu neuobičajenu priču koja posebno dolazi do izražaja kada je u pitanju mjesto radnje. Želja mi je da Mirlović zagora postane mjesto okupljanja ljubitelja gastronomije, mjesto koje će biti prepoznato po originalnim, modernim jelima s pečatom starine. Startamo s Jankovićevom degustacijskom večerom čija će jela pratiti vina Vinarije Marko Sladić, a gostovanje Hrvoja Zirojevića u veljači te Davida Skoke u ožujku, bit će također popraćeno vrhunskim vinima – najavljuje 25-godišnji chef i poziva sve ljubitelje gastronomije da ih prate na Instagramu i Facebooku gdje će uskoro najaviti detalje o gostovanjima.

Sve do početka ljeta trajat će nova priča Konobe Campanelo, a onda chef Sučić nastavlja svojim jelima oduševljavati goste vodičkog restorana ‘La belle Vie’ gdje iznimno uspješno već treću godinu za redom kreira meni i sljubljuje naoko nespojive namirnice u najukusniju gastro čaroliju.

Kada završi sezona u Vodicama, vraćam se u Konobu Campanelo koja će u 2021. godini dobiti još jednu novu i veću dimenziju. Proširit ćemo djelatnost, pružiti svojim gostima jedno dosad neviđeno iskustvo na ovim prostorima, ali neka zasad ostane na tome… – zaključio je mladi chef Sučić.