4. SALON PJENUŠAVIH VINA ZAGREB

4. Salon pjenušavih vina Zagreb održat će se u petak, 31.1. 2020. u hotelu Dubrovnik, od 15-21h. (odmah dan nakon Vinskog univerzuma, prvog hrvatskog festivala za mlade vinare.) Zagrebački je prvi u mreži»Salon of Sparkling Wines«,koji će na uniformiranim mjestima predstaviti ponajbolje hrvatske i slovenske te nekoliko stranih proizvođača vrhunskih pjenušavih vina. Ovogodišnji salon okuplja dosada najveći broj izlagača – čak 45.

Poruka i cilj salona jest širenje svijesti da se pjenušava vina ne piju samo za praznike i svečanosti te – podizanjerazine kulture pijenja pjenušavih vina kroz izobrazbu. Radionice su besplatne za sudionike koji se prijave isključivo na mail: radovan@geniuslocidesign.eu

 

16:30  Prirodno (i) pjenušavo…

18:30  Susret u pjenušavoj čaši: Hrvatska & Slovenija

           (Organizator pridržava pravo na promjenu programa!)

 

Do samog održavanja Salona, organizirano je nekoliko najavnih edukativnih događanja: sljubljivanaje čvaraka i pjenušaca na Vuglec bregu, Sparkling Friday – mali ženski razgovori uz pjenušce u trgovini Durance i radionica za foodie novinare: Kruh & vino u zagrebačkom restoranu Noel.

 

  1. Salon pjenušavih vina Zagreb, 31.1 2020., bit će otvoren od 15h – 21h. Cijena ulaznice za posjetitelje iznosi 150kn. Ulaznice su već u prodaji na https://bit.ly/2FHbunc

 

 

USUSRET SALONU

KRUH & (pjenušavo) VINO

 Ususret 4. Salonu pjenušavih vina u Zagrebu, održana je jedinstvena (i prva takva) radionica sljubljivanja pjenušavih vina i kruha  – u zagrebačkom restoranu Noel.

Prirodna vina (pjenušci)sve su zastupljenija u vinskom svijetu, što nije samo trenutni trend/moda, već predstavlja budućnost. Stoga je Salon pjenušavih vina Zagreb već sada otvoren za prirodna vina, iako trenutno u Hrvatskoj ima jako malo potencijalnih izlagača/proizvođača tzv. prirodnih pjenušaca, i iako znamo da prirodnjaci »po pravilu« ne žele sudjelovati na vinskim događajima koji nisu specijalizirani za prirodna vina.

Radionicu KRUH & VINO vodila je dr. Nina Levičnik, sommelierka sa certifikatom pekarice i slastičarke, a vina je predstavio Boris Sarjanović, direktor tvrtke Label Grand.

Kušala su se četiri para kruha i prirodnog pjenušavog vina te razgovaralo o kombinaciji gdje kruh najljepše »ljubi« vino. Većina parova se jako dobro »(s)našla«. Sva četiri kruha pripremljena su bez kvasca (i drugih umjetnih aditiva), s divljim kvascem, ekološkim brašnom i  – s idejom da se sljube s odabranim prirodnim pjenušavim vinima.