ADAC SUPERPLATZ Čikat i Valamarova četvorka među najboljim kampovima Europe

Njemački ADAC dodijelio je kampu Čikat s otoka Lošinja prestižno priznanje Superplatz. Time se kamp Čikat našao u probranom društvu najboljih europskih kampova. Ulaskom u sam vrh kamping industrije u Europi kamp Čikat potvrdio je da je jedan od omiljenih kampova u Hrvatskoj, što dokazuje i sve veći broj gostiju u kampu tijekom godine. Kampu Čikat priznanje je uručio njemački i europski automobilski klub ADAC, koji broji preko 18 milijuna članova. U ADAC-u posebnu pozornost pridaju kampiranju, a o popularnosti i relevantnosti njihovog vodiča za kampiste svjedoči činjenica da se isti naziva „kamperskom biblijom“. U lošinjskom kampu ne kriju zadovoljstvo novim priznanjem. „Superplatz priznanje dočekali smo s velikim veseljem. Ovo priznanje velika je čast, ali i obveza. Nastavit ćemo razvijati kvalitetnu i raznovrsnu ponudu, njome privlačiti goste iz Hrvatske i inozemstva te podizati standarde domaće kamping industrije.“, poručuju iz kampa Čikat.
Kako bi kamp uopće bio nagrađen Superplaztom morao je ispuniti stroge i zahtjevne kriterije ADAC-ovih inspektora te ostvariti najbolje ocjene u pet kategorija. Spomenute kategorije odnose se na uređenost kampa, mogućnost kupanja za goste, slobodno vrijeme, opskrbljenost kampa te sanitarije. Za dobivanje priznanja Superplatz nužno je da prosječna ocjena inspektora bude 5 od 5. Priznanje Superplatz rezultat je dugogodišnjeg rada i ulaganja tvrtke Jadranka kampov, odnedavno poznate kao Jadranka turizam d.o.o. Kamp Čikat posljednjih je godina znatno poboljšao kvalitetu kampiranja na Cresu i Lošinju te na hrvatskim otocima općenito. Početkom 2019. kamp je uvršten u Leading Campings of Europe – udruženje 40 najboljih kampova Europe, a godinu prije toga dobio je nagradu najvećeg njemačkog udruženja za promociju kamping turizma.
Kamp Čikat nalazi se u istoimenoj uvali na otoku Lošinju, prostire se na 40-ak hektara te je idealan za obiteljski odmor i uživanje. Kamp je nositelj titule „prijatelj djece“ koja se mogu odlično zabaviti u family fun parku Pepé. Za djecu starije dobi kamp Čikat nudi sportske i zabavne sadržaje u prostranom Aquaparku, prvom takvom na hrvatskim otocima. Svake godine ovaj lošinjski kamp posjeti oko 40.000 gostiju. Najveći broj njih dolazi iz Slovenije i Njemačke, a iz godine u godinu raste i broj gostiju iz Hrvatske.

Jednako tako čak četiri Valamarova kampa dobitnici su priznanja ADAC Superplatz 2020 – Lanterna Premium Camping Resort 4*, Krk Premium Camping Resort 5*, Baška Beach Camping Resort (ex Zablaće) 4* te po prvi put i Valamarovo kamping ljetovalište Istra Premium Camping Resort 5*. Ova prestižna međunarodna oznaka dodijeljena je na ADAC Camping Gala eventu u njemačkom gradu Stuttgartu, gdje je Istra Premium Camping Resortu dodijeljeno i priznanje u kategoriji inovacije i napretka.
„Ponosni smo što struka Valamarova kamping ljetovališta i dalje nastavlja svrstavati uz bok najboljih i najkvalitetnijih u Europi. Oznaka ADAC to definitivno potvrđuje, a ove godine je nose čak četiri naša kamping ljetovališta. Prošle godine otvoren je i Istra Premium Camping Resort, prvi Valamarov veliki kamp s pet zvjezdica, koji je osim ADAC Superplatz priznanja, već prvu sezonu svog poslovanja zaslužio i priznanje za ostvarenje najvećeg napretka. To je zasigurno jedan od pokazatelja da se radi o jednom od najboljih kampova na Mediteranu te da Valamar kontinuirano ulaže u razvoj kamping segmenta u smjeru visoke dodane vrijednosti i premium kamping proizvoda“, izjavio jeBruno Radoš, direktor operacija za kampove i direktor regije u Valamar Rivieri.
ADAC Superplatz najviša je nagrada kvalitete koju ADAC već tradicionalno jednom godišnje dodjeljuje najboljim europskim kampovima, a o njegovoj važnosti govori i činjenica da je ADAC najveći njemački i europski automobilski klub koji u svojoj bazi broji više od 18 milijuna članova.