ADVENT U OPATIJI – Marko Tolja i veliki party za vikend kao uvod u četverostruki doček

Advent u Opatiji: Koncert Marka Tolje i veliki party za vikend kao uvod u četverostruki doček Nove godine

Posljednji dani 2019. godine proći će u dobrom raspoloženju uz bogat program Najljepšeg Adventa uz more. Posjetitelje očekuje veliki party na tržnici, koncert Marka Tolje ispred Šporera te već poznata animacija za djecu u Umjetničkom paviljonu i klizanje na Ljetnoj pozornici.

Opatija – Posljednji vikend u godini bit će ispunjen zabavom za sve generacije, jer 2019. se primiče svome kraju, a Advent u Opatiji stiže do svog vrhunca, najavili su iz Turističke zajednice grada Opatije i pozvali sve koji još nisu posjetili Najljepši Advent uz more da iskoriste posljednje dane ove godine kako bi uživali u njegovim čarima.

Raskošno i svjetlucavo ruho koje su „isplele“ tisuće lampica, klizanje na svega nekoliko koraka od morske obale, odlična ponuda zimskih gastronomskih specijaliteta te dobar provod na tri lokacije: kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, ispred gradske tržnice i na  Ljetnoj pozornici učinit će odbrojavanje dana, sati i minuta do Nove godine nezaboravnima.

Ove će subote Marko Tolja uz božićni repertoar i druge „stare dobre stvari“ rasplesati park ispred Šporera, dok će iste večeri luda noć opatijskih diskoteka na tržnici oživjeti vrijeme kada je Opatija bila poznata po svojim klubovima i noćnom životu.

Photo by Petar Kurschner

Nedjelja i ponedjeljak ispunjeni događanjima bit će dobra uvertira za četverostruki doček Nove godine, a prvi će slaviti najmlađi, uz podnevni, dječji doček na Ljetnoj pozornici. U večernjim satima, središnji gradski doček na tržnici će oživjeti neke od najpopularnijih hitova 20. stoljeća uz program nazvan „Opatija Tribute to the Legends“ koji počinje u 22 sata. Nastupit će Queen Real Tribute, ponajbolji svjetski baštinici glazbenog naslijeđa, ali i scenske energije koju su imali Freddie Mercury i kolege iz jednog od najutjecajnijih bendova svih vremena te Abba Real Tribute band koji maestralno izvodi hitove legendi pop-glazbe, a za pozornicom će im se pridružiti i posebni gosti. U isto vrijeme, ispred Šporera za „funky“ i „groovy“ ulazak u 2020. godinu pobrinut će se Grooversi, a na Ljetnoj pozornici 2019. godinu u rockerskom stilu ispratit će grupa Dellboys.

Photo by Petar Kurschner

A zagrijavanje za „najluđu noć“ kreće veće večeras, kada od 19 sati na tržnici nastupa Trio Andreas, u hotelu Continental grupa Barcode i na Ljetnoj pozornici Koko Nut, a kod Šporera od 20 sati izvrsni Jed Becker’s Group. Zabava u najljepše uređenom opatijskom parku, onom sv. Jakova, traje već od jutarnjih sati. Naime, tijekom Adventa umjetnički paviljon postao je Kućica Orašara i vilenjaka, gdje se održava svakodnevna zabava, animacija, radionice, besplatno fotografiranje, ples uz mini disco, sve do 19 sati. Ispred paviljona one starije, okupljene oko adventskih kućica, od 18 sati zabavljat će DJ Super Saiyan koji će „podij“ preuzeti i u „trećoj smjeni“, nakon 22 sata.

Tijekom vikenda, animacija u Šporeru trajat će čitav dan, od 10 do 19 sati, s time da će mališani u subotu od 17 sati moći pogledati i plesnu predstavu za djecu „Šuma s tri bora“. Glazbeni program tog dana otvorit će Ivan i Damir Komnenović od 12 sati, nakon čega na scenu stupa DJ Šajeta, koji će party i zaključiti nakon što publiku svojim šarmantnim nastupom „zavede“ poznati „hrvatski Michael Bublé“ – Marko Tolja. Njegov nastup od 20.30 do 22.30 sati bit će ispunjen prigodnim božićnim pjesmama, vlastitim hitovima kao i obradama slavnih evergreena.

S druge strane gradskog centra, na tržnici, održat će se „zaostali“ program od Badnjaka, odgođen zbog kiše. Luda noć opatijskih diskoteka počet će u 19 sati i potrajati do sat iza ponoći, a hitove „zlatnih vremena“ puštat će legende opatijske klupske scene – DJ Miro Paušić poznatiji kao DJ Luca Montecchi, DJ Ervin Mandić Capo te DJ Vladimir Vengust Bowie.

Nedjeljni glazbeni program će otvoriti i zatvoriti grupa Tri kralja – u 11 sati nastupit će u hotelu Continental, a u 19 sati u hotelu 4 opatijska cvijeta. Ljubitelji nešto klasičnijih vokalnih izvedbi mogu od 11 sati poslušati božićni koncert Zbora DVD-a Opatija u crkvi sv. Ane u Voloskom, u 11.30 kod Šporera će na scenu stupiti legenda domaće glazbene scene Duško Jeličić Dule i njegova Bonaca. Primorski motivi i ljepota ovog kraja bit će prisutni i od 17 do 19 sati, kada kod Šporera nastupa Klapa Mirakul, a čitav program u rock vode odvest će DJ Dog od 19 sati.

Djecu u ponedjeljak očekuje posebno uzbuđenje – nakon animacije u Šporeru, koja će trajati od 10 do 16.30 sati, u 17 sati kreće velika zabava uz prednovogodišnji party za mališane koje očekuje pravi doživljaj „najluđe noći“ prilagođen njihovom uzrastu. Nakon proslave za klince, zabavit će se i odrasli i to uz već iznimno popularnu uličnu atrakciju, grupu Techno Vikings koja će od 19 sati nastupiti ispred Šporera, gdje će večer zaključiti DJ Super Saiyan. Glazbenu večer nudi i hotel 4 opatijska cvijeta gdje od 19 sati nastupa grupa Candy.

Posljednji dan u 2019. godini, utorak 31. siječnja, proći će u znaku pripreme za spektakl novogodišnje noći, a prvi će slaviti najmlađi, koje od 11 sati očekuje Dječji doček Nove godine na Maloj sceni Ljetne pozornice, uz animatore i dječji vatromet. Zabava će se nastaviti u Šporeru gdje Kućica Orašara i vilenjaka radi do 19 sati, a ispred Umjetničkog paviljona glazbom će park ispuniti Trio Asi čiji nastup kreće u 12 sati. Središnji gradski doček ispred tržnice, uz Queen Real Tribute, Abba Real Tribute Band i goste kreće od 22 sata, jednako kao i doček na Ljetnoj pozornici uz Dellboyse te doček kod Šporera uz Grooverse.

I prvi dan u 2020. godini imat će svoje atrakcije za sve uzraste, a program će početi već u 10.30 stati nastupom Suzane Štefanić i Matea Žmaka ispred Šporera, gdje od će od 12 do 19 sati trajati animacija za djecu. Na terasi hotela Continental od 11 sati nastupa grupa 14 strings, a u 12 sati počet će tradicionalna, novogodišnja zdravica gradonačelnika na terasi hotela Kvarner. Uz pratnju Puhačkog orkestra Lovran, opatijski čelnik sa suradnicima poželjet će sreću u novoj godini svima koji su Opatiju izabrali za svoju destinaciju te nazdraviti šampanjcem iz prigodnih čaša koje će posjetitelji zadržati kao suvenir na opatijsku „najluđu noć“.

Prvog dana Nove godine Opatijski kukali tradicionalno otvaraju kupališnu sezonu, a to će učiniti i 1. siječnja 2020. godine kada će se okupati u moru ispred Portića, nedaleko kipa Djevojke s galebom, u 12.30 sati. Glazbom će ih s pozornice ispred Šporera pratiti Dino Antonić i 4 Shades te Blu:Kanu, a za večernji program pobrinut će se DJ Šajeta od 18 sati.