ADVENTSKI VIKEND U OPATIJI

Svečani koncert Renate Sabljak i Đanija Stipaničeva i nastup Alena Vitasovića obilježit će vikend Adventa u Opatiji

Renata Sabljak i Đani Stipaničev uz Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije u centru Gervais te Alen Vitasović na gradskoj tržnici centralni su događaji predstojećeg vikenda Adventa u Opatiji, koji donosi još pregršt zabave za sve generacije na tri poznate lokacije – kod „Šporera“, na Ljetnoj pozornici te na „mrkatu“.

Opatija – Hitovi „ča-vala“ u subotu i svečanost „lijepih nota“ uz pregršt božićnih skladbi u nedjelju obilježit će predstojeći adventski vikend u Opatiji. Najljepši Advent uz more u subotu tako donosi nastup istarske glazbene legende Alena Vitasovića na gradskoj tržnici, a nedjeljna večer bit će rezervirana za svečani božićno-novogodišnji koncert u centru Gervais na kojem će nastupiti Renata Sabljak i Đani Stipaničev uz Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije.

Tri središnje lokacije Naljepšeg Adventa uz more i tijekom naredna tri dana bit će mjesto dobre zabave uz odličnu glazbu, prigodnu gastronomsku ponudu te posebnu blagdansku atmosferu u prekrasno uređenoj Opatiji. Klizalište na Ljetnoj pozornici otvoreno je u petak od 13 do 22 sata, subotu od 10 do 22 sata te nedjelju od 10 do 21 sat, dok će zabava uz adventske kućice oko klizališta u petak i subotu potrajati do ponoći.

Umjetnički paviljon Juraj Šporer, odnosno Kućica Orašara i vilenjaka, svakodnevno je mjesto dječje radosti uz predstave, radionice, mini disco i druženje s animatorima koje će u petak potrajati od 16 do 19 sati, a u subotu i nedjelju produžiti se na čitav dan, odnosno od 10 do 19 sati. Od sutra, djeca i njihovi roditelji moći će se iz tog lijepog božićnog carstva prepunog blagdanske čarolije fotografijom javiti svojim obiteljima i prijateljima diljem svijeta.

Naime, u petak, subotu i nedjelju od 17 do 19 sati Turistička zajednica grada Opatije poklanja božićno fotografiranje i izradu fotografija, koje će nakon toga mališani moći poslati poštom tetama, bakama i djedovima i drugim članovima obitelji te tako s njima podijeliti posebnu opatijsku adventsku atmosferu.

U večernjim satima, ispred Šporera nastavit će se glazbeni nastupi vrhunskih glazbenika i DJ majstora ispred Šporera, uz bogatu ponudu zimskih gastronomskih specijaliteta na adventskim kućicama otvorenima do 23 sata. Tako će u petak nastupiti popularni Kantridersi od 20 sati, dok će na tržnici sve posjetitelje hitovima zabavljati DJ Vedran od 18 sati, a Ljetnom pozornicom odjekivat će DJ set posvećen retro-glazbi.

Subota će Najljepši Advent ispuniti s još više glazbenih i zabavnih programa. Uz animaciju u Kućici orašara i vilenjaka te obiteljsko blagdansko fotografiranje, djeca će u Poštanskom uredu Djeda Mraza moći predati svoje božićne želje te pogledati predstavu Čarolije prosinca od 17 sati. Ispred Šporera glazbeni program će započeti u 12 sati nastupom Ivana i Damira Komnenovića, nastaviti se uz DJ Rabbita od 16 sati te vrhunac dostići uz rockabilly The Bourbon Hunterse koji svoj nastup počinju u 20 sati. Subotnje poslijepodne donijet će i nastup Tri kralja u hotelu Continental od 18 sati te Blu:Kanu na Ljetnoj pozornici od 19 sati, no glavna zvijezda večeri bit će Alen Vitasović čiji je koncert na mrkatu najavljen za 20 sati. U slučaju lošeg vremena, nastup „ča-val prvoborca“ kojeg će pratiti DJ Danko, prebacit će se za nedjelju u 18 sati.

A centralni nedjeljni događaj bit će svečani božićno-novogodišnji koncert Renate Sabljak, Đanija Stipaničeva i Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije u centru Gervais od 20 sati, no i prije toga posjetitelje očekuje bogat i zanimljiv program. Nakon „zagrijavanja“ uz Blu:Kanu od 12 sati, božićni koncert Martine Majerle od 18 sati ispred Šporera bit će savršen uvod u svečanost u centru Gervais, jer Opatijka posebnog glasa svoje će vokalne sposobnosti iskoristiti u niski prigodnih domaćih i stranih blagdanskih „evergreena“. Glazbeni „šećer na kraju“ adventskog vikenda dat će DJ Dog koji će od 19.30 sati park ispred Šporera uvesti u disko svijet osamdesetih i devedesetih godina.

Podsjetimo, tijekom zime vikendom i praznikom parkiranje na javnim površinama u Opatiji je besplatno, izuzev u zonama 0a i 0b.