SPARKLING FRIDAY & WOMEN TALKS

PJENUŠAC DANICA I ČOKOLADA BOSE

 Salon pjenušavih vina Zagreb, ususret svom 4. izdanju, još je jednom povezao lijepo, edukativno i korisno u zabavnim ženskim  razgovorima uz pjenušava vina u trgovini Durance Hrvatska,u petak 13.12., u predblagdansko vrijeme.

Pjenušavi razgovori počeli su pjenušcem Danica hvarske vinarije Carić, a predstavila ga je Ivana Krstulović Carić, direktorica marketinga vinarije. Uz Danicu su nazočne dame saznale što je to biser pjenušavo vino i koja je razlika između dviju najpoznatijih metoda proizvodnje »Charmat-Martinotti« i tradicionalne »Champenoise«.

Danica je pjenušavo vino napravljeno charmat metodom od izvorne hvarske sorte bogdanuše, nježno je i ovježavajuće sa citrusnim notama. Uz Danicu, sjajnu zvijezde hvarskog neba, koja je dobila ime po baki Ivane Carić, svoje je mjesto našla jedan druga baka, Bose, čije ime nosi posebna bijela čokolada koje se kušala uz Danicu.

Bosej e ime bake autorice čokolade, Fedre Gamulin, iz jelšanske »tvornice čokolade« – Gamulin Chocolates. Čokolada Boseu sebi ima mirise i okuse hvarskih citrusa (limun i naranču) i hrskavi krokant. Danica i Bose, kombinacija je koja je opčinila sve nazočne dame, pa je lijepa vijest bila da će se čokolada moći kupiti uskoro u zagrebačkom Muzeju čokolade. Nakon slatkih zalogaja, uz slane zalogaje posluženo je još jedno biser pjenušavo vino, Biser žlahtine, vinarije Kuća vina Ivan Katunar iz Vrbnika na Krku. I ovo je vino proizvedeno charmat metodom, nježnih i ugodnih mjehurića, a preporuka je u njemu uživati kao aperitivu ili uz lagana riblja predjela. Oba pjenušava vina moći će se kušati na 4. Salonu pjenušavih vina Zagreb, 31. siječnja 2020.  – najavila je direktorica salona, Marija  Vukelić.

Pjenušavo vino, posebna čokolada, umjetnički unikatni nakit, kozmetika – sve se spojilo u zanimljivom popodnevu zanimljivoga dana i datuma – petka 13.  Uz vinarku Ivanu K. Carić, posebna gošća večeri bila je umjetnica – akademska slikarica i glazbenica Jadranka Ivaniš Yaya sa svojim unikatnim nakitom koji se mogao kupiti s popustom, kao i posebno fina francuska kozmetika Durance.

Kozmetičke proizvode s najboljim prirodnim sastojcima iz Provanse predstavila je »domaćica« događanja, vlasnica dućana  Renata Jurić. Poveznica ovih elegantnih i finih druženja je i Francuska jer znamo da najpoznatija i (po)najbolja pjenušava vina dolaze iz francuske pokrajine Champagne, pa je ta francuska finoća u svim segmentima večeri bila »leit-motiv« druženja u učenju, kušanju i ženskim razgovorima.