TRAMERKA – oduševila prezentacijom vina FAKIN i nastupom SANDIA CENOVA

U Tramerci se jako dobro jede, uvjerili smo se u to ovoga vikenda na sjajnoj večeri za tridesetak osoba. Ovih tridesetak sretnika  imalo je priliku okusiti i doživjeti “novu” Tramerku. Novu kažemo zbog toga što je Tramerka dobila nove vlasnike i pod njihovim vodstvom nastavlja graditi svoju gastro priču.

Novi jelovnik, degustacija Fakin vina i nastup sjajnog Sandija Cenova, osigurali su to da za Tramerku slobodno možemo reći kako je mjesto gdje je prošloga petka trebalo biti.

Za Tramerku bi se s punim pravom mogli reći kako je ona jedna od kultnih restorana i konoba Opatije. Osim ambijenta i vrhunske gastronomije, kojim naprosto osvaja, činjenica da je smještena u pitoresknom Voloskom priskrbljuje joj dodatni šarm.

Tramerka godinama slovi kao jedno od ponajboljih mjesta za objedovanje. Od prvih dana bio je jasno naglašen smjer i vizija za budućnost ovoga gastro dragulja. Prva karta krojena je pod imenom pokojnog Andreja Barbierija, čiju će filozofiju i u budućnosti novi vlasnici nastojati zadržati i njegovati bez ustupaka. Uvijek svježe, lokalno i tradicionalno na inovativan način.

U Tramerku su se zaljubili na prvi pogled. Prisjećaju se kako su već prilikom prvog posjeta rekli da bi ovakav lokal voljeli imati. I eto, neke se želje i ostvaruju. Gospođa Tanja Medanić, nakon godina provedenih radeći i živeći u Houstonu  kao dizajner interijera, odlučuje se na kupnju upravo Tramerke. Na pitanje znači li to povratak u Hrvatsku, zagonetno se smije i ne može sakriti sjaj u očima. Što se nas tiče, nisu mogli izabrati bolji razlog svoga povratka. Tramerka je noćas zračila nekom potpuno novom energijom. Osim fantastičnih jela uparenih vinima Fakin, od kojih moramo naglasiti kako nas je  njihov teran Michel na trenutak ostavio bez daha, uživali smo u nastupu Sandia Cenova i Antonele Malis.

Menu u sljedovima: tomino umotan u pancetu u umaku od škampa, ravioli nadjeveni guščjom jetrom na muštardi od malvazije, file palamide u umaku od crvenog radiča i terana na crnoj riži i mouse od crne čokolade i rogača u umaku od svježih borovnica. Sve ovo zadovoljilo bi i najzahtjevnija nepca.

Nenametljiva, opuštena večer svoj završetak dočekala je pjesmom i  smijehom uzvanika. I nije li to i bit, krajnji smisao uživanja.

 

 

Piše: Daria Grošić

Photo:  Robert Pichler