ZAPOČEO FESTIVAL ČOKOLADE OPATIJA- tri dana uživanja u najfinijim slasticama

Među brojnim posjetiteljima najslađe opatijske manifestacije bio je i Eugenio Guarducci, predsjednik ponajvećeg europskog događanja posvećenog čokoladi – Eurochocolate iz Perugie – koji je najavio buduću suradnju dvaju čokoladnih festivala.

Opatija – Najfinije slastice, unikatne praline, egzotične čokolade i niz neodoljivih iskušenja za nepce predstavio je danas Festival čokolade u centru Gervais, gdje je smješteno „slatko srce“ trodnevne manifestacije koja se tradicionalno održava u prvom vikendu prosinca.

Bogat program Naljepšeg Adventa uz more dobio je tako svoju „čokoladnu glazuru“, a među brojnim posjetiteljima koji su kušali delicije više od trideset proizvođača bio je i Eugenio Guarducci, predsjednik najznačajnijeg europskog sajma čokolade Eurochocolate iz Perugie koji je izrazio zadovoljstvo svime što je vidio, kušao i doživio u Opatiji te najavio mogućnost buduće suradnje.

– S velikim zadovoljstvom sam prihvatio poziv gradonačelnika Opatije i Turističke zajednice grada Opatija da sudjelujem u prvom danu Festivala čokolade u Opatiji. Poziv sam dobio prilikom njihovog posjeta Perugi u listopadu ove godine, a tada smo započeli i razgovore o budućoj suradnji za koju se nadam da će se realizirati već iduće godine. Opatija je idealna lokacija za razvoj važnog međunarodnog turističkog projekta vezanog uz svijet čokolade, a obostrano iskustvo stečeno proteklih godina sasvim će sigurno doprinijeti osmišljavanju zanimljive budućnosti za Opatiju a posebno za projekt

Eurochocolate na za nas novom području koje bilježi snažan rast interesa za čokoladom ali i konzumacijom ove „hrane bogova“, kazao je Eugenio Guarducci.

Uz sajam, prezentaciju i degustaciju „Čokoladna čarolija“, Gervais će tijekom tri dana ugostiti i brojne čokoladne atrakcije i akrobacije u znanosti i kulturi, Choco kutak za najmlađe, choco prezentacije i edukacije, a osim slatkih delicija renomiranih proizvođača, posjetitelji će moći kušati i posebne proizvode Croatian Choco Concepta posvećene Nikoli Tesli, Andriji Mohorovičiću i drugim prepoznatljivim motivima iz kulturne i povijesne baštine ovog kraja.

Uživanje u čokoladi u centru Gervais, koji će biti otvoren od od 9 do 21 sat u subotu 7. prosinca te od 9 do 19 sati u nedjelju 8. prosinca, pratit će i koncerti renomiranih glazbenika, a čokolada će biti glavna zvijezda i brojnih posebno osmišljenih menija opatijskih restorana i hotela, ali i prigodnih tretmana spa & wellness centara.

Čokolada će osvojiti i ostale adventske lokacije – Ljetna pozornica Opatija i ovog će vikenda biti odredište za ljubitelje klizanja, ali i dobre zabave uz „Ledenu čaroliju“, a slatke delicije nudit će i Advent na mrkatu. Umjetnički paviljon Juraj Šporer u subotu i nedjelju od 10 do 19 sati priuštit će nezaboravnu zabavu za mališane u Kućici orašara, dok će u poslijepodnevnim satima prekrasno uređeni Park sv. Jakova odjekivati zvukom dobre glazbe koja će dati odličnu podlogu vrhunskoj adventskoj atmosferi praćenoj prigodnom ugostiteljskom ponudom.

Uz čarobnu atmosferu, raskošno uređenje gradskih ulica i parkova, bogat i zanimljiv program te slatka iznenađenja, dodatan razlog za posjet Opatiji za trajanja Festivala čokolade jest i činjenica da je tijekom zime vikendom i praznikom parkiranje na javnim površinama u Opatiji besplatno, izuzev u zonama 0a i 0b.

Više informacija potražite na www.visitOpatija.com