Ekipa NIKASA I DAVID SKOKO u posjeti Kikkomanu

Razgovarali smo sa ekipom Nikasa  o pojetu Kikomanu, evo njihovih dojmova..

Prošloga tjedna u pratnji Davida Skoke, inače ambasadora Kikkomana za Hrvatsku, uputili smo se prema Njemačkoj. Točnije, naša prva postaja bila je Düsseldorf – europsko Kikkoman sjedište od 1979.

Nakon simpatične dobrodošlice stigli smo u „Kikaku“ i isprobali mnoge japanske specijalitete. Noodle juha, gyoza, sushi, sashimi, karaage, račići i povrće u tempuri, sva divna jela, ovisna o Kikkoman soja umaku.

Inspirirani svime što smo degustirali, sljedećeg dana u Kikkoman sjedištu bili smo željni novih znanja.  Dočekao nas je chef Kiyoshi Hayamizu, international Kikkoman chef, koji je za nas pripremio malu školu kuhanja. Tako se i Skoko našao u situaciji gdje je nakratko iz uloge učitelja, ponovno postao učenik.

Pripremali smo losos sa soja umakom na tavi, naučili spremati neke nove dresing umake sa soja umakom, a najviše nas se dojmila priprema karaage piletine.

Nakon što smo, što kroz degustaciju, što kroz samu pripremu uvidjeli snagu i važnost soja umaka, došlo je vrijeme da još jednom utvrdimo gradivo – zašto baš Kikkoman soja umak?

Prije svega degustirali smo sve soja umake koji se mogu pronaći na tržištu, a zatim su nam objasnili zašto je Kikkoman soja umak najukusniji.

Kikkoman soja umak prirodno je uzgojen i sadrži samo četiri sastojka: sojino zrno, pšenicu, vodu i sol, bez ikakvih umjetnih dodataka. „Krivac“ za njegov bogati okus je šestomjesečni proces vrenja kroz koji prolazi – sličan načinu proizvodnje finog vina, pive i mliječnih proizvoda. Sadrži više od 300 aroma (vanilija, cimet, maslac, bademi, gljive, karamela, ruža, jabuka, ananas…), zbog čega se naziva instant umamijem – petim okusom.