DOBRE VIJESTI IZ VARŠAVE od lipnja direktna veza s Rijekom

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj predstavilo je  hrvatsku turističku ponudu u sklopu sajma TT Warsaw, koji se ove godine održava u 27. izdanju. Na svečanom otvorenju sajma iz poljskog avioprijevoznika LOT najavili su otvaranje nove izravne aviolinije za Hrvatsku, a riječ je o letu koji će od lipnja 2020. povezivati Varšavu i Rijeku.

„Uvjerena sam kako će nova izravna linija iz Varšave za Rijeku svim Poljacima dodatno približiti Hrvatsku kao atraktivnu i poželjnu destinaciju, ali i Rijeku kao Europsku prijestolnicu kulture. Naša prisutnost na sajmu TT Warsaw je vrlo važna jer je riječ o sajmu na kojem sudjeluju svi ključni predstavnici turističke industrije Poljske“, izjavila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Poljskoj Agnieszka Puszczewicz, dodavši kako naša zemlja i dalje uživa status jedne od najpopularnijih inozemnih destinacija među Poljacima.

TT Warsaw je najveći i najznačajniji turistički sajam u Poljskoj koji je tijekom prvog dana održavanja otvoren samo za poslovnu publiku, dok je sajam u preostala dva dana otvoren i za opću javnost. Sajam je prošle godine posjetilo više od 20.000 posjetitelja, koji su razgledavali ponudu 450 izlagača iz 53 zemalja svijeta. I ove se godine, već tradicionalno, dan prije sajma održao i Forum turističkih agenata na kojem je poljsko Predstavništvo HTZ-a bilo prisutno sa štandom i promotivnim materijalima. Forum je najznačajniji godišnji susret agenata i turoperatora s područja cijele Poljske.

Dodajmo kako je u dosadašnjem dijelu godine s poljskog tržišta ostvareno gotovo milijun dolazaka i više od šest milijuna noćenja čime se ovo tržište, zajedno s Njemačkom, Slovenijom, Austrijom i Italijom, nalazi među top pet inozemnih tržišta s kojih se ostvaruje najveći turistički promet.