PUTOVANJA.HR – centralno mjesto za sve koji vole putovati

Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) danas je u Zagrebu predstavila novu internetsku stranicu putovanja.hr koja objedinjuje ponudu putničkih agencija – članica udruge koje se bave organizacijom putovanja u inozemstvo (tj. outgoing paket aranžmana i/ili izleta). Uz Tomislava Faina, predsjednika UHPA-e, gostima su se obratili i državni tajnik Ministarstva turizma Tonči Glavina te bloger i svjetski putnik Ivan Bengeri.

Nova internetska stranica nastala je temeljem prepoznate potrebe za kreiranjem središnjeg mjesta ponude putovanja za inozemstvo, namijenjenog domaćem tržištu – iskusnim i potencijalnim putnicima, profesionalcima iz sfere turizma, avanturistima, blogerima, svim zaljubljenicima u putovanja i onima koji će to tek postati.

Stranica uz aktualna putovanja nudi savjete za putnike, predstavljanje destinacija, atraktivne članke, putopise i ostale zanimljivosti.

Stranica je nastala kao logičan slijed rada na promociji naših članica, hrvatskog turizma i turizma općenito. Iako je Hrvatska receptivna destinacija te su mnoge agencije usmjerene na organizirani dolazak stranih turista u našu zemlju i Hrvati rado putuju van granica Hrvatske te smo, osim promocije inozemnih programa naših agencija, željeli domaćim putnicima na jednom mjestu pružiti korisne informacije, savjete za putovanja i aktualnu ponudu.“, istaknuo je Tomislav Fain.

Uzvanicima se obratio i državni tajnik Tonči Glavina koji se ukratko osvrnuo na uspjehe hrvatskog turizma u 2019. godini te se ovom prilikom upoznao s ponudom putovanja na novoj internetskoj stranici i  iskazao zadovoljstvo viđenim.

Ivan Bengeri

Na predstavljanju, svoje je iskustvo podijelio bloger i svjetski putnik Ivan Bengeri koji je s prisutnima podijelio svoja iskustva s brojnih putovanja. Odlučio sam ostvariti svoj dječački san i proputovati svijet. Svaka zemlja je posebna na svoj način, treba samo putovati otvorenih očiju, bez predrasuda i teško da ćete naići na neku koja vas neće oduševiti. Upravo me takav pogled i želja da svojim pratiteljima ponudim i nešto više potakla da pokrenem i vlastitu agenciju”. rekao je Bengeri.

Vlatka Bukarica, Ivana Rušin Gligorić, Ivana Maltar, Tomislav Fain, Cassandra Bubnjić, Mihaela Turniški, Anita Šujster

Prema službenim statističkim podacima, razvidan je kontinuiran rast broja putnika koji putuju posredstvom putničkih agencija. Pokazatelji su to koji potvrđuju važnost putničkih agencija unatoč nebrojenim mogućnostima koje današnjim putnicima omogućuju direktnu online povezanost s destinacijama. “Domaći putnici vjeruju putničkim agencijama, a prednosti putovanja s putničkim agencijama uistinu su brojne.“, objasnio je Tomislav Fain. “Današnje putničke agencije puno su više od ponuđača paket aranžmana – one kreiraju doživljaje putnika, nude individualni pristup, preporuke i omogućuju putnicima da na najbolji mogući način upoznaju destinaciju i znamenitosti ili se jednostavno odmore uz sigurnost da im je uvijek netko od predstavnika agencije 24 sata na raspolaganju. Upravo iz tog razloga vjerujemo da će svi putnici, zaljubljenici u putovanja i oni koji će to tek postati rado koristiti internetsku stranicu putovanja.hr ”.