BURGER KINGOV REBEL WHOPPER – stigao je u Hrvatsku

12. studenoga 2019.: Sendvič kojeg su svi čekali – Burger Kingov Rebel Whopper®  – stigao je u Hrvatsku. Rebel Whopper® novi je burger lanca Burger King® na biljnoj bazi, a njegova posebnost jest što umjesto mesa koristi pljeskavicu biljnog podrijetla, a pritom zadržava poznati okus najpoznatijeg Burger King® proizvoda, Whopper® sendviča.

S više od 2.500 restorana koje simultano lansiraju Rebel Whopper® u 25 zemalja, ovo je jedno od najvećih Burger King® lansiranja u povijesti, čime lanac postaje najveći distributer burgera biljnog podrijetla na području Europe.

Najnoviji sendvič koji će se pridružiti kraljevskoj liniji sastoji se od sočne pljeskavice na bazi soje, pečene na otvorenom plamenu, sa svježe narezanim rajčicama, svježom salatom, kremastom majonezom, kečapom, hrskavim kiselim krastavcima i narezanim svježim lukom na tostiranom pecivu sa sezamovim sjemenkama. Pljeskavice, pečene na poznatom Burger King® brojleru, imaju svu finoću okusa koji proizlazi iz pečenja na plamenu, a po kojem je poznat najpopularniji Burger King® sendvič – Whopper®.

Rebel Whopper® razvijao se neko vrijeme, a Burger King® je za proizvodnju fine pljeskavice biljnog podrijetla, ali originalnog Whopper® okusa, sklopio partnerstvo s poznatim nizozemskim proizvođačem The Vegetarian Butcher, koji je zaslužan za proizvodnju bezmesne pljeskavice Rebel Whoppera. Dva brenda zajedno su stvorila proizvod koji bi mogao zauvijek promijeniti industriju brze hrane.

David Shear, predsjednik Burger Kinga za EMEA-u, izjavio je: „Uvjereni smo da je Rebel Whopper® sendvič kojeg su svi čekali jer pruža vrhunsku pljeskavicu na bazi žitarica, pritom koristeći nadgradnju ikonskog Whopper® sendviča. Uzbuđen sam što ćemo, umjesto objašnjavanja, prepustiti da se sami uvjerite u Rebel Whopper® kvalitetu i raduje nas vidjeti mogu li naši vjerni gosti osjetiti razliku!

Jaap Korteweg, osnivač tvrtke The Vegetarian Butcher, rekao je: “Rad s Burger Kingom na razvoju Rebel Whopper® sendviča bio je nevjerojatan i jedva čekamo da svi gosti Burger Kinga uživaju u tome.”

Ovaj novi dodatak ponudi Burger Kinga® prati aktualne trendove šireći ponudu proizvoda za rastuću populaciju fleksitarijanaca koji žele proširiti prehranu s alternativama mesu. Ujedno, Rebel Whopper® ojačat će Burger King® ponudu proizvoda s povrćem te će u ponudi stajati zajedno s ostalim Burger King® ikonama kao što je na plamenu pečeni Whopper®, i to ili kao alternativa ili kao pratnja.