ADRIS GRUPA u devet mjeseci prihod 5 milijardi kuna, Maistra lider

U prvih devet mjeseci ove godine ukupni prihodi Adris grupe iznosili su 4,92 milijarde kuna, što je za četiri posto više od prihoda ostvarenih
u istom prošlogodišnjem razdoblju. Prihodi od prodaje roba i usluga iznose 4,34 milijarde kuna i za sedam posto veći su od prošlogodišnjih. Konsolidirana neto dobit iznosi 663 milijuna kuna, što je za 89 milijuna kuna ili 12 posto manje od prošlogodišnje. Posljedica je to snažnih investicijskih i akvizicijskih aktivnosti u protekloj i ovoj godini s ciljem povećanja profitabilnosti i dugoročne održivosti Grupe.
Povećani trošak amortizacije, uvođenja novih turističkih proizvoda te završetka procesa restrukturiranja na razini Grupe iznose, naime, 118 milijuna kuna.

U svemu se posebno ističe Maistra čiji su poslovni prihodi veći za sedam posto Maistra je, uključujući i dubrovački hotel Hilton, u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem, ostvarila jedan posto veću prodaju smještajnih jedinica, uz povećanje prosječne cijene jedinica od šest posto, što je dovelo do rasta poslovnih prihoda od sedam posto. EBITDA (dobit prije amortizacije, kamata i poreza) iznosi 552 milijuna
kuna i dva posto je veća od prošlogodišnje. Ostvarena neto dobit u iznosu od 373 milijuna kuna veća je pak za četiri posto. Trenutni booking potvrđuje dosadašnje pozitivne trendove rasta prihoda.


HUP-Zagreb d.d., na konsolidiranoj razini, ostvario je jedan posto veće poslovne prihode. Broj prodanih jedinica niži je za četiri posto, uz rast cijena od sedam posto.
EBITDA iznosi 153 milijuna kuna i sedam posto je veća od prošlogodišnje. EBIT (dobit prije kamata i poreza) bilježi rast od osam posto i iznosi 119 milijuna kuna. Trenutno je u pripremi strateški plan turističkog dijela Grupe, za razdoblje do 2024.
godine, vrijedan gotovo četiri milijarde kuna. Plan uključuje izgradnju novih i repozicioniranje postojećih proizvoda u svim turističkim odredištima u kojima posluje Adris: Rovinju, Vrsaru, Dubrovniku i Zagrebu.
Uskoro se očekuje i formalni završetak postupka vezanog za hotel Marjan u Splitu, što će Adrisu omogućiti ulazak u ovo rastuće turističko odredište.