U OPATIJI ZAVRŠIO 3. HEDONIST u cijelosti opravdan naziv – uživala su sva čula

View Gallery 64 photos

Ono kad se sve “poklopi”! Hedonist, treće izdanje, Opatija, Kristalna dvorana hotela Kvarner i njegova terasa okupana suncem. Ni “photoshop” ne bi mogao stvoriti bolju scenu, bolji okvir za festival vrhunskih vina i jednakih takvih gastronomskih kreacija.

Sam se festival Hedonist odvijao kao dio šire priče, u kooperaciji s HoReCa-om u čijem se središtu zanimanja nalazi oprema za ugostiteljstvo i turističke objekte. Logički i simbolički posloženo – HoReCa je početak, koji se nalazio u dvorani “Marino Cvetković”, Hedonist kraj dobro organizirane i jednako tako osmišljene turističke ponude. Kad pak pogleda što su organizatori, Barbara i Adriano Požarić u ime HOReCa-e i Daria Grošić koja je idejni i provedbeni kreator Hedonista, ponudili u ta četiri jedinstvena opatijska dana, hrvatski turizam apsolutno ima podlogu i sposobnost da bez ikakvih ustezanja dosegne same vrhunce u mediteranskim kao i globalnim okvirima.

Tu je i Opatija koja je s ovim multisadržajnim festivalima dobila jako puno u smislu dodatne ponude. Opatijska rivijera, turistička zajednica koja nastaje na tom prostoru, moraju biti središtem upravo takvih događanja kao i njihove “posljedice” – mora biti najvažnija gastronomska destinacija ne samo u Hrvatskoj nego i u ovom dijelu Mediterana ili bolje rečeno kraja koji zajednički imenom zovemo Alpe-Adria.

Drugi dan Hedonista ponudio je još više, ponudio je odlične kreacije chefova Hrvoja Zirojevića i Davida Skoke koji su ne samo  jako kreativni u svom dominantnom poslu, oni su, što je i Hedonist potvrdio, i kao osobe vrlo su privlačni, duhoviti tako da je publika uživala u svakom smislu. Kako smo već isticali, fantastično vrijeme s temperaturama koje su prelazile dvadeset stupnjeva bilo je “dodatni sadržaj” tako da posjetitelja nije nedostajalo.

U samoj Kristalnoj dvorani ponuda vrhunskih vinskih brendova činila je posjetiteljima “muku” na koga se orijentirati, koja vina kušati jer probati sve bilo je nemoguće čak no pedantno raspoređeno na dva dana. Ono što je također jako važno, iznimno su bili zadovoljni i izlagači. Bez obzira od kuda su stigli, svi su isticali da ljepši i kvaliteti njihovih vina, kao i priča što s njima žele ispričati, boljeg ambijenta od Opatije i Kristalne dvorane naprosto nema nigdje drugdje.

I na kraju – pogledajte galeriju koju je marljivo kroz dva dana Hedonista bilježio vrsni umjetnik fotografije Robert Pichler.  Za trajanje i pamćenje, za još jednu dodatnu komponentu ljepote ovogodišnjeg Hedonista!

 

Photo: Studio LaVie