FACA S PLACA – vinograd traži slugu a ne gospodara…

Ovom rečenicom započeli smo još jednu “Facu s placa”.
U subotu 12 listopada održan je još jedan u nizu vinski događaj gdje su nam se predstavile tri uspješne vinarije,njihovi enolozi i uspješni gosti iz sporta i glazbe.
Damir Bosek i Ante Kožljan jake snage vinarije Meneghetti predstavili su nam vina sa dvije različite lokacije.Kušali smo tako Malvaziju Black label sa lokacije “Bijele zemlje” i jedan vrlo živahan merlot sa područja Val Gambalera – terre rosse koje se nalazi oko same Stancije.
Mladi Antonio Žuža iz sve poznatije Vinarije Bora u zadarskom zaledju predstavio nam je svoju enologicu Nikolinu Paleku kao i svoja razigrana,a opet precizno vinificirana vina.
Riječ je o sortama Pošip i Sauvignon Blanc koje obitelj Žuža istinski voli i smatra kako u kraju malog mjesta Podgradina obje odlično uspijevaju.
Nekad mala obiteljska,a danas vrlo značajna,vinarija Pilato uspješno prati sve vinske trendove.
Sanjin Pilato,mladi član vinarije predstavio nam je svoju mladu malvaziju cvjetno – voćnog karaktera kao i jedan topli,mekani i vrlo elegantan merlot.
Iako naglasak uvijek stavljamo na vino jer nema puno stvari koje mogu dočarati ljepotu u tako dobroj formi za vas uvijek imamo i nekoliko “faca” koje osim što su vrlo uspješni u svom poslu istinski su ljubitelji dobre kapljice.
Kao prvi gost pridružio nam se Vedran Šupuković jedan od najboljih u svijetu sporta,direktor RK Zagreba.U razgovoru smo dobili dojam da je Vedran, osim uspješnog vođe značajnog kluba i veliki poznavatelj dobre kapljice pa nas u budućnosti nebi začudila i vlastita etiketa vina.
Jakša Jordes, kralj saksofona i veliki kreativac odsvirao nam je “neki novi đir” i ispričao kako je upornim radom postao dobar saksofonist i skladatelj house i pop glazbe.
Naši vjerni proizvodjači tartufa,dvije važne karike iz Istre nisu mogli biti sa nama fizički ali zato s ponosom možemo pohvaliti sve njihove proizvode i dugogodišnji rad i trud u proizvodnji proizvoda od tartufa.Obitelji Karlić i Zigante doista su hvale vrijedne obitelji koje svakako treba posjetiti pogotovo u ovim danima tartufa.
Kažu da vino raduje čovjeka pa vas s toga pozivamo da se svakako pridružite idućoj “faci s placa” za koju vam spremamo već sad neke nove face.
Manuela Maras i Jelena Bulum