HEDONIST I HoReCa OPATIJA istinski spektakl gastronomije, ugostiteljstva i hotelijerstva

Čak 90 izlagača iz šest država koji će predstaviti vodeće tvrtke što se bave proizvodnjom i prodajom opreme za hotele i ugostiteljstvo te cjelokupnu turističku privredu ali i one koje softverskim rješenjima unapređuju poslovanje u najdohodovnijoj grani hrvatskog gospodarstva
karakteristika su ovogodišnjeg HoReCa sajma u Opatiji. I ove je godine smješten u Sportsku dvoranu “Marino Cvetković”, a održava se od 24. do 26. listopada. Ono što je novost, ove se godine pridružuje Hedonistu, trećem izdanju Festivala vina i gastronomije što se pak održava u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Njegovo je trajanje je u petak i subotu, 25. i 26. listopada, a do  spajanja je došlo i zbog toga što su u globalu namijenjeni sličnoj publici, što će naprosto na taj način u Opatiju privući još više posjetitelja.

“Moramo priznati da nas je i same iznenadilo zanimanje izlagača za HoReCa-u – da smo imali još toliko prostora, bili bismo ga ispunili. Na, žalost dio izlagača smo odbili, ali zato oni koji dolaze uistinu  predstavljaju sam reprezentativni vrh izlagači za ovu vrstu sajma”, istaknuli su organizatori Barbara i Adriano Požarić iz tvrtke Turizam info.

Vlasnica brenda Hedonist, koji su uz organizaciju gastronomskih evenata bavi i medijskim radom – čemu je uostalom dokaz i web portal na kojem čitate ovaj tekst – Daria Grošić je istaknula kako dolazi istinska elita hrvatske gastro scene kao i gost iz Slovenije Janez Bratovž.

 

“Na Hedonist dolazi oko  60 hrvatskih vinara, a kao i lani veliko će zanimanje izazvati live cooking show na koji dolazi istinska domaća chefovska elita – David Skoko, Hrvoje Zirojević, Mate Janković, Dragan Jovanović i Mate Sučić su iznimno ugledna imena te scene. Naravno, svi će posjetitelji degustirati “male zalogaje” koji će oni pripremiti i to u točno definiranim terminima koje ćemo uoči sajma objaviti. Novost ovogodišnjeg programa su vođene degustacije na koje će se posjetitelji također moći prijaviti kao i panel rasprave s probranim gostima. Taj dio programa smjestili smo u Grand hotel Četiri opatijska cvijeta.

Ono što također želim posebno naglasiti – u petak, 25. listopada u restoranu Bevanda je posebna gala večera na kojoj kuhaju Janez Bratovž, Deni Srdoč, Petra Jelenić, Robert Benzija i Konrad Vulić. Večera je to predviđena za 80 osoba, ostalo je još vrlo malo mjesta tako da primamo predbilježbe i za taj gastronomski spektakl”, zaključila je Grošić

 

Cijena ulaznice ulaznice za Hedonist u Kristalnoj dvorani  i u sustavu Entrio.hr je 120 kuna, a svi oni koji s HoReCa-e donesu identifikacijski letak-ulaznicu, imaju popust od 50 posto, njima je cijena ulaznice 60 kuna.

Sponzori Hedonist – Gourmet & Wine: Pevec, Jamnica, Nikas, Meat the King, Grad Opatija, Hrvatska Gospodarska Komora,Turistička zajednica Opatija, Zagrebačka banka, Bevanda

Sve informacije dostupne su na www.hedonist.com.hr