VINO I KINO : tražila se vina prema scenama iz Tarantina

Serija urbanih događanja Vino & Kino na kojima se degustiraju vina uz isječke iz filmova krenula je žestoko prošlog četvrtka uz filmove Quentina Tarantina i vina koja prate njegov osebujni i raznovrsni izričaj.

U prepunom Egoistu baru na adresi Veslačka 17 večer je započela s autohtonom vrbničkom sortom žlahtina vinarije PZ Gospoja. Sommelier Siniša Škaberna odmah je rekao da vino priziva ljeto i nostalgijiu za ljetom, a te emocije savršeno su se sljubile s Tarantinovom nostalgijom za Hollywoodom 70-ih godina koju evocira u svom novom filmu „Bilo jednom…u Hollywoodu“.

S dvije etikete sljedeća se predstavila istarska vinarija Dvorac Belaj čija vina dolaze s fenomenalne mikrolokacije brežuljaka uz Učku. To je vinarija koja njeguje izrazito elegantna vina, harmonična i pitka, ali istovremeno uz ozbiljni štih koji proizlazi iz odležavanja u velikom hrastu u prosjeku 8 mjeseci. Njihov Chardonnay 2017. kao nešto kompleksnije i energičnije vino izvrsno se uklopilo u filozofski intoniran, slojevit, a opet zabavan svijet filma „Kill Bill vol. 1.“

Četvrto vino svojim aromama i eksplozivnošću bilo je logički „crescendo večeri“: Zelenac Kuvlakhe 2015. iz „orange“ serije Vlade Krauthakera. Vino je drugačije, vino je temperamentno, intenzivno i hrabro, a idealna pratnja bila mu je tzv. „talijanska scena“ iz filma „Nemilosrdni gadovi“.

Večer je zakucao jedan prelijepi Cabernet naziva Taurus iz 2011. vinarije Capo vina iz sela Fernetići pored Brtonigle. Vino je visoke profinjenosti i preciznosti koje bez okolišanja gađa u nepce. Filmska scena s kojom se savršeno nadopunilo bila je „Kako su nastali Siciljanci?“ iz filma „Prava romansa“ za kojeg Tarantino potpisuje scenarij, ali ne i režiju.

Kroz filmove je publiku sigurno vodio filmski znalac Martin Milinković, kroz vina izvrsni Siniša Škaberna. U pauzi su posluženi trio mix burgeri  iz kuhinje Egoist bara koji su dobili samo pohvale.

Na kraju večeri u suradnji s Continental filmom Hrvatska podijeljene su ulaznice za novi kino hit „Povratak u zemlju zombija“ koji od 17.10 stiže na velike ekrane.

Cijena ovog doživljaja stoji 150,00 kn po osobi, a karte za sljedeće Vino & Kino se već traže. Više informacija potražite na facebook stranici Vino & Kino.