DANI HRVATSKOG TURIZMA Slavonijo tko te nije volio…

Svečano otvorenje DHT-a, srijeda 2. listopada, dvorac Eltz Vukovar

Konačno! Nakon što su se 22 puta Dani hrvatskog turizma održali u poznatim jadranskim ljetovalištima, Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo turizma i Hrvatska gospodarska komora odlučili su najveći godišnji susret najvažnijih dionika u turizmu održati u Osijeku.

Točnije, otvaranje je večeras u Vukovaru, u dvorcu Eltz, drugi su dan događanja u Vinkovcima da bi se velika središnja proslava dodjele nagrada najboljima u čitavom nizu kategorija održala u središtu Osijeka. Fakultativni je program namijenjen još i Virovitici, Požegi i Slavonskom Brodu tako da je u 23. Dane hrvatskog turizma uključeno svih pet slavonskih županija.

Organizatori su na taj način konačno pokazali kako im je stalo do razvoja kontinentalnog turizma u Hrvatskoj, kako nije turizam Bogom dan samo na Jadranu. Svi koji su i bez najznačajnijih institucija krenuli u istraživanje Slavonije itekako znaju kakva se kvaliteta gastronomije, da o o vinskoj priči ni ne govorimo, tamo krije! Karauthaker, Enjingi, Galić, Adžić, Gesrtmajer, Josić, Iločki podrumi,…. može li bolje, posebno kad su bijela vina u pitanju! Kad je o gastronomiji riječ, razvoj je nešto sporiji, ali izvjesno je, posebno ako se osvrnemo na Baranju, kako će se vrlo brzo uhvatiti priključak s najmodernijim tendencijama. Uostalom i iločki Dunav je već u Michelinovoj čekaonici.