HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA promocija poslovnog turizma na ključnim tržištima

 

U sklopu marketinške kampanje za promociju posezone, Hrvatska turistička zajednica krenula je i s posebnom kampanjom za promociju poslovnog turizma koja će se do sredine listopada provoditi na osam ključnih emitivnih tržišta među kojima su Njemačka, Velika Britanija, SAD, Benelux, Švedska, Norveška, Francuska i Italija. Aktivnosti u sklopu kampanje provode se putem display oglašavanja i promotivnih oglasa na LinkedInu.

„Sustavno radimo na provođenju pomno osmišljenih planova i aktivnosti u svrhu dodatnog pozicioniranja Hrvatske kao značajne destinacije poslovnog turizma. Vjerujemo da će promotivna kampanja koju upravo provodimo rezultirati produženjem turističke sezone, boljom iskorištenosti kapaciteta te povećanjem prihoda budući da je prosječna potrošnja sudionika kongresa i motivacijskih putovanja od tri do pet puta veća od potrošnje klasičnog turista“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je Hrvatska od strane uglednog britanskog magazina Business Destinations izabrana za najbolju destinaciju poslovnog turizma u 2018. godini. 

Dodajmo kako se Hrvatska nalazi visoko na popisu atraktivnih zemalja po pitanju poslovnog turizma, a kao najznačajnije destinacije ovog segmenta ističu se grad Zagreb, Istra s gradovima Rovinj, Poreč i Pula, potom Kvarnerska rivijera s gradovima Rijeka i Opatija, a tu je i Dalmacija s destinacijama Šibenik, Split i Dubrovnik.  Na daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao atraktivne destinacije za poslovna putovanja intenzivno radi i oformljeni Kongresni odjela HTZ-a koji tijekom cijele godine provodi niz aktivnosti za promociju poslovnog turizma, od nastupa na specijaliziranim sajmovima i radionicama do održavanja odnosa i kontakata s partnerima i međunarodnim strukovnim udruženjima u kojima je Hrvatska zemlja članica. 

Posebna kampanja za promociju poslovnog turizma dio je aktivnosti Hrvatske turističke zajednice koje za cilj imaju očuvati poziciju Hrvatske kao turističke destinacije raznolike i bogate ponude pa su tako već uspješno provedene i zasebne kampanje za promociju zdravstvenog, aktivnog i nautičkog turizma.