GRAD RAB proslavio 130 godina bavljenja turizmom

Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma i 130. obljetnice organiziranog bavljenja turizmom, Grad Rab i TZ Grada Raba održali su  trodnevno slavlje za otočane i brojne posjetitelje. Program je započeo u petak svečanom sjednicom Skupštine TZG Rab u Zimskom kinu gdje se na svečani način obilježila 130. obljetnica organiziranog bavljenja turizmom grada Raba, a dodijeljena su i priznanja, njih čak 130 za 130 godina organiziranog bavljenja turizmom.

Ostatak slavljeničkog vikenda bio je rezerviran za uživanje u gastronomskim događanjima i zabavnom programu. Naime, u petak navečer na Trgu sv. Kristofora održala se Kanata, tradicionalna manifestacija koja već 11. godinu zaredom okuplja najbolje amaterske kuhare u pripremi brudeta te pruža nezaboravne gastro doživljaje svim okupljenima. Idealne vremenske prilike i originalni recepti obilježili su ovogodišnje izdanje kulinarskog natjecanja za ”Naj brunčić”, a pobjeda je pripala Udruzi dragovoljaca i veterana domovinskog rata Rab. 

Završnog dana proslave, u nedjelju goste i domaće posebno je razveselila Slatka simfonija koju im je priredila hotelska kompanija Imperial Riviera i okupljenima podijelila 1000 raznovrsnih kolača za ovu jubilarnu obljetnicu. Vrhunac proslave bio je koncert mladih pjevača popularnog HRT-ovog projekta „A strana” : Sabine Hebiri, Ive Ajduković, Alena Đurasa i Dine Petrića uz Antu Gela i bend. Upravo su oni publiku rasplesali poznatim glazbenim izvedbama te im pružili još jednu ‘rapsku noć za pamćenje’. Mladi glazbenici svojim su nastupom zatvorili trodnevno slavlje, a Rabljani još jednom pokazali kako prave najbolje fešte na Jadranu.

”Jako sam sretna što smo zajedno s našim građanima proslavili velikih 130 godina organiziranog bavljenja turizmom. Nizom manifestacija, projekata i radom na kvaliteti ponude kroz suradnju s Gradom Rabom, turističkim kompanijama, obrtnicima, ugostiteljima i drugim akterima kontinuiramo gradimo našu destinaciju. Posebnu pažnju pridajemo tome da svi naši goste dožive Rab kakav zaista jest – prekrasne prirode, bogate kulturne baštine i uvijek u skladu s trendovima u turizmu. Rekla bih kako je to jedini način na koji Rab može održati svoje mjesto u vrhu top destinacija Hrvatske, a vjerujem kako će Rab postati još privlačnijom destinacijom i mjestom za rad i život ”, istaknula je Ivana Matušan, direktorica TZ Grada Raba.