RIJEKA BOAT SHOW 2019 povratak Rijeke svojoj obali i moru

Danas u Rijeci, na Gatu Karoline Riječke počinje Rijeka Boat Show 2019. Riječ je o jednom od najdugovječnijih sajmova nautičkog tipa na našim prostorima. Slogan ovogodišnjeg izdanja glasi „grad je luka, luka je grad“, što se snažno referira na povijest Rijeke, odnosno povijesnu povezanost razvoja luke i grada. Svečano otvorenje je u 11 sati, a sajam je za posjetitelje otvoren do nedjelje 29. rujna 2019., sa završetkom u 18 sati. U subotu i nedjelju sajam će biti otvoren od 9 sati, dok je za subotu, kad je ulaz za posjetitelje moguć do 19 sati, najavljen i koncert Damira Kedže. Ulaznice za sajam mogu se kupiti na ulazu po redovnoj cijeni od 20 kn te 10 kn za djecu i mlade u dobi od 8 do 18 godina.
Organizacijsku okosnicu sajma inače čine Vedran Babić – vlasnik Inspiro Laba i predstavnik organizatora, Ivan Črnjarić – direktor Rijeka Boat Show 2019., Jana Sertić – pročelnica Odjela za poduzetništvo Grada Rijeka, Vedran Devčić – voditelj Odsjeka za pomorsko gospodarstvo, promet i trgovinu HGK ŽK Rijeka, Ivan Jakšić – pomoćnik ravnatelja Lučke uprave Rijeka za komercijalno operativne poslove i Diana Hajdo – rukovoditeljica Kontrole kvalitete u INA – rafineriji nafte Rijeka.
– Vrlo sam sretan i zadovoljan što Rijeka Boat show ide dalje, upravo zato jer je Rijeka imala jedan od prvih i najvećih sajmova nautike u regiji. Sajam je ponovno u dobrim rukama i označava povratak Rijeke na mjesto gdje je među nautičkim sajmovima bila nekad. Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka, pružit će podršku izlagačima te u izložbenom prostoru promovirati aktivnosti Hrvatske gospodarske komore i strukovne skupine koja na direktan ili indirektan uključuje naše članice u brodogradnji, projektiranju ili podvodnim aktivnostima, istaknuo je Vedran Devčić – voditelj Odsjeka za pomorsko gospodarstvo, promet i trgovinu HGK ŽK Rijeka
– Sajam se već dugi niz godina održava uz pokroviteljstvo Grada Rijeke, no mi smo zaključili kako je vrijeme da se stari koncept proširi i unaprijedi te da se iskoristi puni potencijal sajma. Odlučili smo njegovu organizaciju u budućnosti prepustiti realnom sektoru i
iz tog razloga ranije raspisati javni natječaj i poziv za dodjelu nepovratne subvencije organizatorima Sajma nautike u Rijeci, u iznosu od 100 tisuća kuna, zaključila je Jana Sertić, pročelnica Odjela za poduzetništvo Grada Rijeka.