3. mjesto na WINESPECTATOROVOM natjecanju za ZAGREB

Zagrebačka video priča ostvarila zapaženi rezultat na svjetskom natjecanju pred milijunskom publikom.

Američki WineSpectator jedna je od najčitanijih vinskih lifestyle publikacija u svijetu. Video Contest, natjecanje u najboljim vinskim pričama, održava se 13. godinu za redom, a ovo je prvo svjetsko priznanje za video produkciju u domeni vina u Hrvatskoj. Iznenađenje ovogodišnjeg natjecanje na temu Winederlust (vinskih lutanja) bila je zagrebačka priča. Video „WinetasticPath Home“ gledatelje vodi u Zagreb te kroz dinamične kadrove vinske scene u gradu, isprepletene obližnjim vinogradima, gledatelja upoznaju sa drugačijom ponudom hrvatske metropole i okolice. Time je suradnja Turističke zajednice grada Zagreba i sommelierke Martine Miličević, donijela  gradu Zagrebu prestižnu vinsku popularnost i 3. mjesto na svijetu.

Kako bismo učinkovito prezentirali destinaciju, poruke moramo prilagoditi tržištu kojem se obraćamo. WineSpectator je jedna od uglednijih američkih vinskih publikacija čije digitalno izdanje mjesečno čita više od 1 mil. posjetitelja kojima smo htjeli Zagreb i njegovu okolicu predstaviti i kao zanimljivo eno odredište Hrvatske. Ove godine, Zagreb je jedina destinacija iz Hrvatske, koja je ušla u finale i na kraju ostvarila sjajno 3.mjesto na svijetu.“ objašnjava direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld, inovativnu kampanju s kojom su se Zagrebnašao pored New Yorka, na web stranicama WineSpectatora.

Prva dva mjesta vinskog natjecanja, zasluženo su otišla u ruke kalifornijskih vinara iz Sonome, vinarija SojournCellars i FlambeauxWine, čineći zagrebačku prijavu još atraktivnijom, obzirom da je jedina priča o destinaciji.

S Turističkom zajednicom grada Zagreba pokrenuli smo video suradnju sa ciljem promocije eno-gastronomske ponude Zagreba, ali i okolice. Video baza ovog projekta bila je osnova prijave na natjecanje WineSpectator-a. U dogovoru s klijentom, odlučili smo materijale prilagoditi osobnoj i istinitoj priči sommelierke koja je rođena i cijeli život živi u Zagrebu te poslati na natjecanje koje traži ovakav format priče.“ izjavljuje Martina Miličević, direktorica agencije Sekunde Digital specijalizirane za komunikaciju vina i turizma, koja u nagrađenom videu predstavlja Zagreb očima vinoljupca.

 

Zagreb pored New Yorka

The finalistsrepresenttheworldofwine, fromthe West Coast to New York City to Zagreb, and a fewplacesinbetween.“, stoji na stranicama winespectator.com. Ova prva vinska video nagrada za Hrvatsku primjer je sjajne native kampanje, a sudeći po broju pregleda na YouTube stranicama natjecanja, videu o Zagrebu popularnost i dalje raste, uz poziv: „Take a quickjourneythrough Zagreb, thecapitalof Croatia, wherevineyards are onlyminutesaway!“.